Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Στο νοσοκομείο η Ντ. Μπακογιάννη

  • Συμπτώματα πνευμονίας παρουσίασε η υπουργός Εξωτερικών.

Άτυπη πνευμονία λοιμώδους αιτιολογίας, είναι η διάγνωση με τα μέχρι στιγμής ευρήματα για την Υπουργό των Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η εστία της πνευμονίας βρίσκεται στο μέσο λοβό του δεξιού πνεύμονα και διευκρίνισαν, πριν από περίπου μισή ώρα, όταν είχαν και τα αποτελέσματα από τις απαραίτητες εξετάσεις, ότι η πνευμονία δεν προήλθε από τον ιό της νέας γρίπης Η1Ν1 .

Παρ' ότι δεν έχει διευκρινιστεί τί προκάλεσε την άτυπη πνευμονία στην Υπουργό Εξωτερικών εκτιμάται ότι αυτή μπορεί να οφείλεται σε κάποιο μικρόβιο κλιματιστικού. Οι θεράποντες ιατροί της κας Μπακογιάννη της χορηγούν ενδοφλεβίως αντιβίωση και περιμένουν να δουν τα πρώτα απεικονιστικά αποτελέσματα άλλων εξετάσεων που θα γίνουν μέσα στο Σαββατοκύριακο, προκειμένου να εκτιμηθεί η πορεία της πνευμονίας.

Η τπουργός είναι ευδιάθετη, περιστοιχιζόμενη από τους οικείους της και τα παιδιά της. Οι γιατροί είναι ιδιαίτερα αυστηροί στις συστάσεις τους για το επισκεπτήριο. Ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι όλοι οι ασθενείς που βρίσκονται σε ανάλογη κατάσταση θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι επισκέπτες μπορεί ενδεχομένως να μεταφέρουν και άλλους λοιμογόνους παράγοντες οι οποίοι δρουν ευκολότερα όταν ο οργανισμός είναι εξασθενημένος λόγω της πνευμονίας.

  • www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ευχές από τον Γ. Παπακωνσταντίνου

Τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση εξέφρασε προς την Υπουργό των Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου