Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Παπανδρέου: «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αλλάξει μέσα σε εκατό ημέρες»

Προεκλογική ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Κάλεσμα προς όλους τους Έλληνες που «θέλουν να αλλάξει πορεία η χώρα» απηύθυνε σήμερα από το Ηράκλειο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος.

Η μάχη, τόνισε ο κ. Παπανδρέου πρέπει να δοθεί από όλους μαζί έως την τελευταία στιγμή, άνθρωπο με άνθρωπο, σπίτι με σπίτι, ψήφο με ψήφο. Η νίκη, τόνισε, θα κερδηθεί στις κάλπες και μόνο εκεί. Και έστειλε το μήνυμα ότι «οι δημοσκοπήσεις δεν κερδίζουν εκλογές, αυτές τις κερδίζει ο αγώνας». Το μήνυμά μας, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, προς κάθε κατεύθυνση είναι ότι τώρα είναι η ώρα της συστράτευσης.

Είναι η ώρα, τόνισε, να αφήσουμε πίσω μια και καλή όλα όσα οδήγησαν τη χώρα στην παρακμή, στην κατάπτωση, στον ξεπεσμό, τη διαφθορά, στο φόβο και στο περιθώριο. Και να βάλουμε, όπως είπε, τη χώρα σε πορεία προόδου, δικαιοσύνης κα ανάπτυξης. Τώρα, είναι η ώρα να πάμε όλοι μαζί και να οδηγήσουμε τη χώρα σε μια πορεία ανάπτυξης και προόδου.

Ο ίδιος δεσμεύτηκε να κάνει το πρώτο βήμα σε αυτή τη νέα πορεία αναλαμβάνοντας να συγκρουσθεί με όσα κατεστημένα εμποδίζουν τη νέα πορεία της χώρας, με όποιο κόστος και αν συνεπάγεται κάτι τέτοιο. Δεσμεύομαι, πρόσθεσε, να μπω μπροστά σε αυτή τη μεγάλη εθνική προσπάθεια και να παραδώσουμε στα παιδιά μια καλύτερη Ελλάδα από αυτή που παραλάβαμε.

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης και ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας για να μπορέσει να φέρει σε πέρας το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο εγγυάται τη νέα πορεία της χώρας.

Αναφέρθηκε στις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησής του και ειδικότερα στα πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει για ψήφιση στη Βουλή τις πρώτες εκατό μέρες.

Ο κ. Παπανδρέου αναγνώρισε, όπως είπε, ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται να αλλάξει μέσα σε εκατό ημέρες», αλλά τόνισε ότι αυτό που μπορεί να κάνει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι να της δώσει το χρόνο που χρειάζεται για να αντιδράσει, να ανασάνει, να βγει από την εντατική, ώστε να μπορέσει να κάνει το επόμενο βήμα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό το βήμα, όπως τόνισε, είναι να δημιουργηθεί ένα ευνοούμενο κράτος που θα στέκεται δίπλα στον πολίτη και αυτό το κράτος εγγυάται το ΠΑΣΟΚ για να διαμορφωθεί μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτείας και πολιτών.

Μίλησε για την ανάγκη άμεσης αναθέρμανσης της οικονομίας και να δοθεί στην Ελλάδα μια αναπτυξιακή προοπτική.

Η προοπτική αυτή, όπως ανέφερε, περνάει μέσα από την Πράσινη Ανάπτυξη, η οποία δεν είναι απλά ένας σχεδιασμός για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά ένα πολιτικό πρόγραμμα, που στοχεύει στη δημιουργία νέου πλούτου και στη δίκαιη κατανομή του, αξιοποιώντας όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας.

Σε αυτή την προσπάθεια, τόνισε, δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο, γιατί από πρωτοπόροι γίναμε ουραγοί και για αυτό είναι απαραίτητο στις 4 Οκτώβρη να γυρίσουμε σελίδα.

Εκτενή αναφορά έκανε ο κ. Παπανδρέου στην Κρήτη, την οποία χαρακτήρισε παράδειγμα για το πως μπορεί να εφαρμοστεί το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας. Μπορούν, όπως είπε, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας μέσα από ένα αγροτοδιατροφικό τομέα, ένα νέο μοντέλο τουριστικής αξιοποίησης, αλλά και μέσα από την έρευνα και την τεχνολογία.

Αναφέρθηκε, επίσης, στους αγρότες της Κρήτης, οι οποίοι, όπως είπε, έμειναν έξω από τα προγράμματα και τις ενισχύσεις της κυβέρνησης και ανέλαβε τη δέσμευση για την άμεση αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες όλης της χώρας ως μέτρο στήριξης του εισοδήματός τους. Επίσης, τόνισε, ότι θα ληφθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης για το υψηλό κόστος παραγωγής και για τα προβλήματα διάθεσης των αγροτικών προϊόντων.

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από όλους να του δώσουν τη δύναμη που χρειάζεται για την αναμέτρηση με τα προβλήματα, ώστε να βγει η χώρα από τα αδιέξοδά της. Η Ελλάδα, όπως τόνισε, δεν έχει ούτε μία μέρα για χάσιμο και πρόσθεσε ότι τώρα είναι η ώρα να πούμε τέλος σε ό,τι ζήσαμε τα τελευταία έξι χρόνια. «Είναι η μεγάλη ευκαιρία να αφήσουμε πίσω την παρακμή, να βάλουμε μπροστά την Ελλάδα, να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή», ανέφερε.

Ζήτησε η μάχη να δοθεί από όλους μαζί, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για μάχη μεταξύ πράσινων και γαλάζιων, αλλά μια μάχη του παρελθόντος με το μέλλον, και αυτό το μέλλον, όπως πρόσθεσε, μπορούμε να το κερδίσουμε.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου