Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Οι Κ.Ο.Τ.Ε.Σ. και το... «Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη»

«Κάλλιο ένα χρόνο κόκορας παρά σαράντα κότα», υποστηρίζουν οι «Φίλοι του Ανθρώπου», το αυτοαποκαλούμενο κίνημα πολιτικού σουρεαλισμού που «κατεβαίνει» στις επερχόμενες εκλογές. Και, όχι, δεν πρόκειται για ευθεία βολή στον σχηματισμό «Κ. Ο. Τ. Ε. Σ.», ήτοι τις Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση, που επίσης διεκδικούν την ψήφο μας στις 4 του Οκτώβρη. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι στις φετινές εθνικές εκλογές, οι... κοκορομαχίες που θα εκτυλιχθούν στις τελευταίες θέσεις της τελικής κατάταξης θα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Μπορεί ο συνδυασμός «Πού είσαι Παπαδόπουλε - Κόμμα Ελλήνων Αλλοδαπών - Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες» ή ο πολιτικός σχηματισμός «Μέλλον των Ελλήνων - Υπηρέτες του Ελληνικού Λαού» να βγήκαν την τελευταία στιγμή από τη μάχη, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι εκλογείς έχουμε στη διάθεσή μας μόνο τους συμμετέχοντες στο ντιμπέιτ των «έξι». Την ψήφο μας διεκδικούν συνολικά 23 κομματικοί σχηματισμοί, άλλοι με μακρύ ιστορικό εκλογικών μαχών κι άλλοι νεοεισερχόμενοι στον εκλογικό στίβο.

Μεταξύ άλλων, θα μας διανεμηθεί το ψηφοδέλτιο τού «Κοινωνία - Πολιτική Παράταξη Συνεχιστών του Καποδίστρια» του Εμμανουήλ Β. Βολουδάκη. «Δεν ανήκουμε σε κανέναν πολιτικό χώρο», λέει στην «Κ» ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ. Σωτήρης Λεζινός. «Για εμάς η χριστιανική πίστη είναι αδιαπραγμάτευτη και πρότυπό μας είναι ο Καποδίστριας. Ηταν ένας άνθρωπος που θυσίασε τα πάντα για την πατρίδα του και που ποτέ δεν είπε ότι παρέλαβε καμένη γη». Τα μέλη της «Κοινωνίας» θα είναι ικανοποιημένα εάν έως τις 4 Οκτωβρίου έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ικανό ρεύμα που θα «εξαναγκάσει τα κόμματα να αλλάξουν πορεία». «Φτάνει πια με τα πρότυπα της τηλεόρασης. Ωρα είναι να βγουν στην επιφάνεια πρότυπα από την Αρχαία Ελλάδα ή της μετά Χριστόν εποχής. Η πνευματική κατάπτωση στις μέρες μας είναι άνευ προηγουμένου».

Με όνομα συνδυασμού που θα μπορούσε εύκολα να σταθεί και στις μικρές αγγελίες κατεβαίνει στις εκλογές ο 80χρονος κ. Μιλτιάδης Τζαλαζίδης. Το «Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη», όμως, όπως είναι το όνομα του κόμματός του, δεν είναι ευφημισμός. Οπως με δηλώσεις του έχει διευκρινίσει ο κ. Τζαλαζίδης, διατηρεί πράγματι οικόπεδα στα Γρεβενά, τα οποία όνειρό του είναι να χαρίσει στο λαό. Ο ίδιος, πάντως, αποτελεί βετεράνο της πολιτικής, έχοντας υπάρξει υποψήφιος της ΔΗΑΝΑ, της Ενωσης Κεντρώων, αλλά και του ΔΗΚΚΙ.

Η απαγόρευση του καπνίσματος ήταν το έναυσμα για τη δημιουργία των Καπνιστικών Ομάδων για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση από τον κ. Νίκο Λούβρο, ιδιοκτήτη του γνωστού μπαρ «Booze» στο κέντρο της Αθήνας και μανιώδη καπνιστή. Στην ιδρυτική τους διακήρυξη, οι Κ. Ο. Τ. Ε. Σ. καταγγέλλουν τη νέα «ποτοαπαγόρευση», υποστηρίζοντας ότι «οι συγκυριακές πλειοψηφίες ή οι κρατούσες κάθε φορά ελίτ δεν έχουν από το Σύνταγμα το δικαίωμα να υπαγορεύουν πατερναλιστικά στα πρόσωπα ποιο είναι το καλό τους, λες και πρόκειται για ανώριμα παιδιά χωρίς στοιχειώδη κρίση και ικανότητα αυτοκαθορισμού». Εκτός όμως από την άρση της απαγόρευσης του καπνίσματος, το κόμμα μάχεται και για την αισθητική αναβάθμιση της ζωής μας. Γι’ αυτό, όπως λένε, «και στις εκλογές, Κ. Ο. Τ. Ε. Σ. τσιμπητό».

Με δεδομένο ότι «οσάκις αξιοπρεπής άνθρωπος ζήτησε πολιτική στέγη, η στέγη έπεσε και τον πλάκωσε», οι «Φίλοι του Ανθρώπου» δηλώνουν «πολιτικό αίθριο για όσους δεν θέλουν πολιτική στέγη». «Είναι ωραίο να ονειρευόμαστε, αλλά σ’ αυτές τις εκλογές καλό είναι να ξυπνήσουν», αναφέρουν στην ιδρυτική τους διακήρυξη. Εν τω μεταξύ... «Αγαπάτε Αλλήλους».

  • Της Λινας Γιανναρου, Καθημερινή, 25/09/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου