Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Παραπλάνηση

ΤΑ ΝΕΑ: 23 Σεπτεμβρίου 2009

Η δεύτερη τηλεοπτική αναμέτρηση, αυτή τη φορά μεταξύ των κ.κ. Καραμανλή και Παπανδρέου, κράτησε ασφαλώς το ενδιαφέρον των πολιτών πολύ περισσότερο από ό,τι η προχθεσινή συζήτηση μεταξύ των έξι αρχηγών.

ΟΙ πολίτες είχαν τη δυνατότητα να συγκρίνουν άμεσα τις θέσεις των δύο κομμάτων αλλά και να κρίνουν τους δύο υποψήφιους πρωθυπουργούς και για το πώς υπερασπίζονται τις θέσεις τους αλλά και για το πώς αντιδρούν κάτω από πίεση.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτή είναι μόνο η μία, η θετική πλευρά. Η άλλη, η αρνητική, είναι η συστηματική προσπάθεια του κ. Καραμανλή να αποφύγει να μιλήσει για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του δίνοντας μια ολωσδιόλου παραπλανητική εικόνα της πραγματικότητας.

ΕΙΝΑΙ χαρακτηριστικό ότι για την οικονομία δεν είπε για παράδειγμα κουβέντα για το πώς έπεσαν έξω και οι πέντε προϋπολογισμοί που κατατέθηκαν, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που η Ελλάδα μπήκε για δεύτερη φορά σε καθεστώς επιτήρησης από την Κομισιόν.

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ κατανάλωσε τον χρόνο του μιλώντας για το χρέος που αυξήθηκε μετά το... 1981! Λες και δεν ήταν δική του υποχρέωση- αντί να το αυξήσει- να το μειώσει.

ΟΠΩΣ δεν είπε κουβέντα για το πώς η πραγματική οικονομία βούλιαξε επί των ημερών του με αποτέλεσμα η Ελλάδα να υποχωρήσει περίπου σαράντα θέσεις ως προς την ανταγωνιστικότητα και να βρίσκεται σήμερα πίσω ακόμα και από χώρες της Αφρικής.

ΕΚΕΙ όμως που ξεπέρασε κάθε όριο ήταν το ΦΕΚ που παρουσίασε για δήθεν αποχαρακτηρισμό δασών από τον κ. Παπανδρέου- αποκρύπτοντας ότι αναφέρεται στην Ανθούσα (!), μια πυκνοδομημένη Κοινότητα δηλαδή που υπήρξε δάσος πριν από πολλές δεκαετίες.

ΜΠΡΟΣΤΑ σε μια τέτοια τακτική η ήρεμη αυτοπεποίθηση του κ. Παπανδρέου δεν μπορούσε παρά να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου