Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Σε στοχευμένα ακροατήρια ο Κ. Καραμανλής

  • Προτεραιότητες, η αποδόμηση του ΠΑΣΟΚ και η συμπίεση του ΛΑΟΣ

Με διττό στόχο αφ' ενός την αποδόμηση του κυβερνητικού λόγου του ΠΑΣΟΚ και αφ' ετέρου τη βελτίωση της συσπείρωσης της γαλάζιας κομματικής βάσης, μέσω και της συμπίεσης του ΛΑΟΣ, εισέρχεται στην τελική ευθεία των εκλογών ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Ο πρωθυπουργός μιλάει απόψε σε συγκέντρωση στην Κοζάνη, αύριο απευθύνεται σε οπαδούς του στην Πάτρα, ενώ την Κυριακή θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Ηράκλειο Κρήτης, με το οργανωτικό της Ρηγίλλης να καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες ώστε η εικόνα που θα μεταφερθεί από τις τηλεοπτικές οθόνες σε όλη την Ελλάδα να είναι εντυπωσιακή. Συνομιλητές του πρωθυπουργού κρατούν μυστική ακόμη και τη λίστα των επικείμενων ομιλιών του, κρίνοντας ότι ακόμη κι αυτή αποτελεί στοιχείο της εκλογικής στρατηγικής. Είναι ενδεικτικό ότι χθες ο πρωθυπουργός μετέβη στο Αιγάλεω, όπου και συνομίλησε με πολίτες «κεκλεισμένων των θυρών» για τους δημοσιογράφους. Ο πρωθυπουργός, πλην των μεγάλων συγκεντρώσεων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, θα έχει σειρά παρεμβάσεων σε «στοχευμένα κοινά», όπως η διά του Διαδικτύου απάντηση σε ερωτήσεις πολιτών, την προσεχή Πέμπτη. Παράλληλα, αναμένονται τουλάχιστον τρεις τηλεοπτικές του εμφανίσεις.

  • «Στόχος ο ΛΑΟΣ»

Κεντρικό στοιχείο της εφ' εξής στρατηγικής του κυβερνώντος κόμματος θα είναι η θεωρία της χαμένης ψήφου προς τον ΛΑΟΣ. Η φράση, «ψήφος στον ΛΑΟΣ ισοδυναμεί με ψήφο στο ΠΑΣΟΚ» θα ακούγεται ολοένα και περισσότερο από τα γαλάζια στελέχη. Ταυτόχρονα, ο Κ. Καραμανλής έχει αποφασίσει να ανεβάσει τους τόνους στα εθνικά θέματα, κρίνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο περιορίζεται η επιρροή του Γ. Καρατζαφέρη. Διόλου τυχαία, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε, υπαινικτικά, από την Αλεξανδρούπολη σε «όποιους κι αν ενοχλούνται» από την προώθηση του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, φράση που στελέχη της Νέας Δημοκρατίας διαβεβαίωναν ότι δεν αφορά μόνον όσους βρίσκονται εντός συνόρων.

Στη Ρηγίλλης έχει διαμορφωθεί ένα σχέδιο δράσης με στόχο την επαναπροσέγγιση των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων του κόμματος. Η δημόσια έκκληση του πρωθυπουργού να «υπερβούν τις πικρίες» αναμένεται να κυριαρχήσει τις λίγες επόμενες ημέρες, στοχεύοντας στο παραταξιακό φιλότιμο. Ενδεικτική είναι η χθεσινή αναφορά του Ευ. Μεϊμαράκη (Real) που ουσιαστικά κάλεσε τους ψηφοφόρους του κόμματος να στείλουν το μήνυμά τους με το σταυρό προτίμησης, χωρίς όμως να στερήσουν την ψήφο από τη Ν. Δ. «Με τον σταυρό προτίμησης μπορεί κάποιος σε επίπεδο προσωπικό να στείλει το μήνυμα αυτό που θέλει, με την ψήφο επιλέγει πρόγραμμα, κυβέρνηση πολιτική», σημείωσε, καλώντας τους νεοδημοκράτες να «ανανεώσουν και οι ίδιοι τη δική τους ελπίδα και να δώσουν την ευκαιρία στη Ν. Δ. να προχωρήσει».

  • «Πάγος» σε δημοσκοπήσεις

Στο γαλάζιο στρατόπεδο δεν λείπει ο εκνευρισμός για τις διακινούμενες πληροφορίες περί δημοσκοπήσεων που κυριαρχούν στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία. Συνομιλητές του πρωθυπουργού υπενθύμιζαν χθες ότι απαγορεύεται ρητώς η δημόσια διακίνηση δημοσκοπικού υλικού, προειδοποιώντας ότι, σε διαφορετική περίπτωση, «υπάρχει και εισαγγελέας».

  • Του Γιωργου Π. Tερζη, Καθημερινή, 25/09/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου