Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Νεώτερον ουδέν από το ντιμπέιτ. Οι έξι αρχηγοί επανέλαβαν τις ήδη γνωστές απόψεις τους

Χωρίς ειδήσεις και εκπλήξεις, αλλά και δίχως εμφανείς νικητές ή ηττημένους, διεξήχθη χθες η τηλεμαχία μεταξύ των έξι πολιτικών αρχηγών, που εν πολλοίς αποτέλεσε «προθέρμανση» για τη σημερινή νέα τηλεοπτική αναμέτρηση των κ. Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου εν όψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου.

Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διασταύρωσαν πολλές φορές τα ξίφη τους, εμμέσως ή αμέσως, χωρίς όμως να παρουσιάσουν νέα επιχειρήματα σε σχέση με τα όσα έχουν αναπτύξει έως τώρα, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, σε ό,τι αφορά τις συγκεκριμένες λύσεις που απαιτούνται για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας. Επιπλέον, εμφανής ήταν η τάση αμφοτέρων να αποφεύγουν την ευθεία απάντηση στα ερωτήματα που τους ετίθεντο, όπως και η ιδιαίτερη προσοχή όλων να μην υποπέσουν σε σφάλματα που θα έχουν πολιτικό κόστος.

Ο κ. Καραμανλής επανέφερε το δίλημμα ανάμεσα στις δύσκολες αποφάσεις και τον λαϊκισμό για την έξοδο από την οικονομική κρίση, ενώ ο κ. Παπανδρέου εστίασε την κριτική του στα ζητήματα διαφάνειας και διαφθοράς. Χαρακτήρα παράλληλων μονολόγων προσέλαβε, τέλος, και η «νέα» διαδικασία των απευθείας ερωτήσεων μεταξύ των αρχηγών, παρότι αποτέλεσε το πιο «ζωντανό» κομμάτι της τηλεμαχίας.



ΣXETIKA ΘEMATA
Χωρίς ειδήσεις το ντιμπέιτ των «έξι»
Κώστας Kαραμανλής: Να μην αφεθούμε στις σειρήνες της ανευθυνότητας
Γιώργος Παπανδρέου: Το ΠΑΣΟΚ ζητεί ποσοστά αυτοδυναμίας
Οι «μάχες» που προηγήθηκαν της τηλεμαχίας των αρχηγών
Ξεχώρισαν οι απ’ ευθείας ερωτήσεις
Αλεκα Παπαρηγα: Βολές εναντίον κομμάτων, Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ
Αλεξης Tσιπρας: Δόσεις αυτοκριτικής με ευθείες αιχμές στον δικομματισμό
Νικος Xρυσογελος: «Θα είμαστε μοχλός πίεσης»
Γιωργος Kαρατζαφερης: Ζήτησε ψήφους επικαλούμενος νοικοκυροσύνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου