Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Πυρά ΠΑΣΟΚ για τις προεκλογικές διαφημίσεις του ΟΑΕΔ

  • Και έντονη κριτική για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης
  • Μετά την υπόθεση των stage, η διοίκηση του ΟΑΕΔ συγκεντρώνει τα πυρά του ΠΑΣΟΚ και για τη διαφημιστική εκστρατεία προβολής του έργου του, η οποία «τρέχει» μεσούσης της προεκλογικής περιόδου.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τη χαρακτήρισε παράνομη και εκτός της κείμενης νομοθεσίας. Δήλωσε ότι η απόφαση για την υλοποίησή της υπεγράφη στις 10 Σεπτεμβρίου, μετά την προκύρηξη των εκλογών, από τον πρόεδρο του οργανισμού και υποψηφίου με τη Ν.Δ. βουλευτή, Γ. Βερναρδάκη. Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι κόστισε περί τα 2,5 εκατ. ευρώ και διερωτήθηκε, "μια τέτοια καμπάνια, αυτή την περίοδο, τι ανταλλάγματα έχει;"

Στο μέτωπο της οικονομίας, ο Γ. Παπακωνσταντίνου κατηγόρησε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ότι διαχειρίζεται το δημόσιο χρέος με ελλιπή σοβαρότητα και εκτίμησε ότι μόνο από εκεί μπορει το Δημόσιο να εξοικονομήσει 1 δισ. ευρώ. Απηύθυνε ερώτημα προς το υπουργείο Οικονομίας, αν υπάρχει πρόβλημα πληρωμής μισθών και συντάξεων τους επόμενους μήνες, με αφορμή τις επιστολές προέδρων Ταμείων με τις οποίες ζητούν έκτακτη ενίσχυση. Τέλος, στηλίτευσε το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν θα εκπροσωπηθεί από τον υπουργό Οικονομίας στο Eurogroup/Ecofin, αλλά από υπηρεσιακούς παράγοντες. Όπως τόνισε, πρόκειται για άτυπο αλλά κρίσιμο Συμβούλιο, όπου θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων και τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, τα οποία σήμερα οφείλει η κυβέρνηση να στείλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να δημοσιοποιήσει. [Ηλεκτρονική Έκδοση, ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου