Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Στον απόηχο της τηλεοπτικής αναμέτρησης

Πιστός στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου, θετική εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα, αισθητή έκανε την παρουσία του ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Νίκος Χρυσόγελος

Κλήθηκε να απολογηθεί για το εξοχικό Σουφλιά, τα “Δεκεμβριανά”, τις πυρκαγιές και τα προγράμματα Stage

Με απολογητικό ύφος για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του εμφανίστηκε ο Κώστας Καραμανλής. Σε προβολή του προεκλογικού του προγράμματος επικεντρώθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου. Για ταξική εκμετάλλευση έκανε λόγο η Αλέκα Παπαρήγα και πρότεινε φορολόγηση του κεφαλαίου με συντελεστή 45%. Άνοιγμα Τσίπρα σε νέους, ανέργους και οικονομικά ασθενέστερους. Ο Γ. Καρατζαφέρης κάλεσε την Εκκλησία να συνδράμει οικονομικά για να ξεπεραστεί η κρίση και ζήτησε ποσόστωση στο θέμα της μετανάστευσης. Πράσινες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν 100.000 θέσεις εργασίας ζήτησε ο Νίκος Χρυσόγελος.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής τηλεμαχίας ο Κώστας Καραμανλής, βρέθηκε σε δύσκολη θέση σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις:

  1. Κλήθηκε να απολογηθεί για το εξοχικό του Γ. Σουφλιά και έκανε λόγο για “ανεξήγητες καθυστερήσεις” στην έγκριση της σχετικής άδειας.
  2. Χαρακτήρισε “απόλυτα νόμιμη διαδικασία” τα προγράμματα Stage δίνοντας στον Αλέξη Τσίπρα την ευκαιρία να τον ρωτήσει αν συμμερίζεται την θέση “ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό”.
  3. Επίσης κληθείς να σχολιάσει τα γεγονότα του Δεκεμβρίου υποστήριξε ότι το “μάθημα που πήρε είναι ότι πρέπει να προχωρήσει σε πιο αποφασιστικές πολιτικές”. Ανέφερε ως τέτοιες τις διαδηλώσεις λέγοντας ότι δεν μπορεί να κλείνουν τους δρόμους 40-50 άνθρωποι ενώ επανέλαβε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε αλλαγές στο θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου.
Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί εις βάρος του κόμματός του όπως αυτό αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις εξαπολύοντας και πάλι σκληρή επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου. Χαρακτήρισε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ “νεφελώδη έκθεση ιδεών” ενώ κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου για άγνοια κινδύνου και πολιτική παροχολογίας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου σήκωσε το γάντι στα περί «ευχολογίων» και ευχάριστων αλλά μη εφαρμόσιμων πολιτικών που του καταλόγισε ο Κ. Καραμανλης και πέρασε στην αντεπίθεση στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, με εφόδιο την πολυετή θητεία του στο υπουργείο Εξωτερικών.

Η Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε όσους θεωρούν ότι τα δυο μεγάλα κόμματα δεν έχουν κραυγαλέες διαφορές, να ψηφίσουν το ΚΚΕ ανεξάρτητα από το αν συμφωνούν ή διαφωνούν με τις θέσεις του.

Ψήφο για να έχει φωνή η ξεχασμένη κοινωνία ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας άνοιγμα στους νέους, αλλά και στο... ΚΚΕ.

Στους συντηρητικούς ψηφοφόρους απευθύνθηκε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, προτείνοντας ποσόστωση για τους μετανάστες, "συνταγή Ισραήλ" για την εξωτερική πολιτική, αλλά και "άνοιγμα" της υπόθεσης των.... ταυτοτήτων.

Έμφαση στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης έδωσε στις απαντήσεις του ο εκπρόσωπος των Οικολόγων στο ντιμπέιτ, Νίκος Χρυσόγελος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου