Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Αρχισαν... τα όργανα

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ήταν πως ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας θα επιχειρούσε να καλλιεργήσει την εντύπωση ότι η απόδοση του Κ. Καραμανλή στις δύο τηλεοπτικές αναμετρήσεις υπήρξε ιδιαίτερα ικανοποιητική. Αλλά φυσικά ξέρουν καλά ότι η αλήθεια δεν είναι αυτή. Και ξέρουν ακόμη ότι οι ευκαιρίες ν ανακάμψουν και να ξαναμπούν σοβαρά στο παιχνίδι έχουν πια εξαντληθεί.

ΓΙ' ΑΥΤΟ και πριν σβήσουν ακόμη τα φώτα των τηλεοπτικών στούντιο άρχισε η εσωκομματική γκρίνια για την αναμενόμενη ήττα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία, μετά και την επικράτηση του Γ. Παπανδρέου στις τηλεοπτικές αναμετρήσεις με τον απερχόμενο πρωθυπουργό, μόνο διαχειρίσιμη δεν προβλέπεται να είναι.

ΚΑΠΟΙΟΙ, όπως ο Β. Μεϊμαράκης, επισημαίνουν δημόσια λάθη και παραλείψεις του Κ. Καραμανλή στις τηλεοπτικές εμφανίσεις του, άλλοι, όπως η Γιαννάκου, «καρφώνουν» τα στελέχη που βρήκαν καταφύγιο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και άλλοι, όπως ο Ν. Καραχάλιος, εκμεταλλεύονται την ευκαιρία για να πλήξουν παλιούς εσωκομματικούς αντιπάλους τους, φορτώνοντάς τους την ευθύνη για τη ραγδαία φθορά της παράταξης τον τελευταίο χρόνο.

ΩΣΤΟΣΟ, όλα αυτά, αλλά και όσα άλλα σημειωθούν στη διάρκεια του δεκαημέρου που μεσολαβεί μέχρι τις εκλογές, δεν είναι παρά το προανάκρουσμα των όσων θα ξεσπάσουν το βράδυ της μεθεπόμενης Κυριακής και όταν θα έχει καταγραφεί πια και επίσημα η βαριά ήττα στην οποία θα έχει οδηγήσει ο Κ. Καραμανλής το κόμμα του.

ΑΠΛΩΣ στη Νέα Δημοκρατία είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν μέχρι ν αδειάσει και η τελευταία σταγόνα από το πικρό ποτήρι της εκλογικής αναμέτρησης και μετά θα ξεσπάσει η δημόσια απόδοση ευθυνών στον Κ. Καραμανλή και στους συνεργάτες του. Προς το παρόν καταμετρώνται δυνάμεις, συγκροτούνται συμμαχίες, επιχειρείται να μπουν οι βάσεις για τη μετά τον Καραμανλή περίοδο.

ΜΙΑ ΠΡΟΓΕΥΣΗ της μετεκλογικής εκκαθάρισης λογαριασμών θα πάρουμε μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. Μπορεί να λένε πολλά για σύμπνοια, αλλά δεν θα είναι αυτή που θα κυριαρχήσει στη Ρηγίλλης. [ΓΝΩΜΗ, ΕΘΝΟΣ, 24/09/2009]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου