Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Αποσύνθεση και αθλιότητες...

ΤΕΣΣΕΡΙΣ μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, η κατάσταση στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύεται ανεξέλεγκτη. Μπροστά στη βεβαιότητα της επερχόμενης ήττας και χωρίς κεντρικό έλεγχο ή σαφή κομματική γραμμή, υποψήφιοι και στελέχη της ΝΔ επιδίδονται σε εσωκομματικές υπονομεύσεις και καταφεύγουν σε μεθοδεύσεις και πρακτικές, οι οποίες ευτελίζουν την προεκλογική αντιπαράθεση.

ΟΙ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ υπονομεύσεις είναι αναπόφευκτη συνέπεια του ανελέητου ανταγωνισμού για την κατάληψη των λιγότερων από 100 βουλευτικών εδρών, που προβλέπεται να έχει η ΝΔ στη νέα Βουλή. Η παρέμβαση του Λ. Ζαγορίτη για την ανάγκη να καταψηφιστούν όσοι «πλήγωσαν» την παράταξη προκάλεσε τις αποδοκιμασίες συνυποψηφίων του αλλά και του εκπροσώπου του κόμματος. Και πριν κοπάσει ο θόρυβος από την αντιπαράθεση αυτή, ήρθε η παρέμβαση του Β. Πολύδωρα εναντίον προσωπικών επιλογών του Κ. Καραμανλή, για να καταδείξει ότι τα ανοιχτά μέτωπα είναι πολλά.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, όμως, μόνον οι αντιπαλότητες αυτές που χαρακτηρίζουν την εσωκομματική πραγματικότητα της ΝΔ. Ιδια και χειρότερη είναι η κατάσταση στους περισσότερους νομούς της χώρας μεταξύ υποψηφίων που πασχίζουν να περισώσουν κάποιες έδρες, ο καθένας για λογαριασμό του, και αντιπαρατίθενται μεταξύ τους σκληρότερα απ όσο συγκρούονται με τους κομματικούς τους αντιπάλους.

ΚΑΙ ΣΤΟ περιθώριο αυτών των εσωκομματικών αντιπαλοτήτων, συνεχίζονται οι γνωστές πολιτικά άθλιες επιθέσεις των επιτελών της Ρηγίλλης εναντίον του Γ. Παπανδρέου και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Μπορεί τελικά ν αποδείχθηκε ότι η ιστοσελίδα της Λούκας Κατσέλη είχε παραβιαστεί από χάκερ, αλλά ο εκπρόσωπος της ΝΔ, αντί για την οφειλόμενη «συγνώμη» για όσα είχε εκστομίσει, είχε το θράσος να ζητήσει και εύσημα. Οπως επίσης μπορεί τελικά ν αποσύρθηκε το περιοδικό «Μετεξέλιξη» της ΝΔ με τους χυδαίους υπαινιγμούς σε βάρος του Γ. Παπανδρέου, αλλά στο μεταξύ πρόλαβαν οι υπεύθυνοι έκδοσής του να δείξουν το ήθος τους.

ΚΑΙ, ΦΥΣΙΚΑ, είναι αρκετά ακόμη που θα δούμε στις τέσσερις μέρες που απομένουν έως τις εκλογές. Εχουν δώσει δείγμα γραφής.

ΓΝΩΜΗ, ΕΘΝΟΣ, 30/09/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου