Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Γ. Κουμουτσάκος: Θα ανατρέψουμε τις δημοσκοπήσεις

  • Την αισιοδοξία του ότι τις επόμενες ημέρες, με την ανάδειξη των σοβαρών στοιχείων της εκλογικής αναμέτρησης, η ΝΔ θα οδηγήσει σε ανατροπή των δημοσκοπικών δεδομένων, εξέφρασε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.
  • Σημείωσε ότι στις δημοσκοπήσεις διαπιστώνεται χαμηλή συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ, ενώ αντίθετα, η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ έχει φθάσει στην οροφή της. «Οι δημοσκοπήσεις είναι για να ανατρέπονται στην πράξη των εκλογών», ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος. Είπε ακόμη ότι από την αρχή η κυβέρνηση είχε αναλάβει ένα δύσκολο στοίχημα, αλλά έχει την πολιτική ευθύνη να διασφαλίσει το αύριο των επόμενων γενεών.
  • Η ψήφος διαμαρτυρίας που μπορεί να εισπράξει το ΛΑΟΣ θα εξελιχθεί σε ψήφο ενίσχυσης μιας ανεύθυνης πρότασης, δήλωσε, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις διαροές ψηφοφόρων της ΝΔ προς τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό και πρόσθεσε ότι «πεποίθησή μας είναι ότι οι πολίτες θα καταλάβουν ποιο είναι το διακύβευμα».
  • Στην προεκλογική περίοδο υπάρχουν πολύ σοβαρά ζητήματα για να ασχοληθούμε με πολιτικούς ανταγωνισμούς και τοπικά συμφέροντα, δήλωσε ο εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την επιστολή τριών βουλευτών της ΝΔ προς τον πρωθυπουργό που αφορούσε την κίνηση του Αντώνη Σαμαρά, ως υπουργού Πολιτισμού, να εντάξει τον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα στην Αρχαιολογική Υπηρεσία της Μεσσηνίας.
  • Για ντιμπέιτ
  • «Η ΝΔ ήθελε από την πρώτη μέρα τον διάλογο μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και πρόσθεσε ότι την ίδια θέση είχε το κόμμα και για την τηλεοπτική αναμέτρηση των δύο αρχηγών. Επεσήμανε τη σημασία που έχει ο διάλογος στις συνθήκες οικονομικής κρίσης, όπου οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν τον πρωθυπουργό που θα την αντιμετωπίσει και πρόσθεσε ότι «θέλουμε επίσης αναβάθμιση του διαλόγου για να γίνει πιο ουσιαστικός».
  • Ανέφερε ακόμη ότι στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων και των δημοσιογράφων έγιναν βήματα προόδου, σημείωσε, ωστόσο, ότι ένας διάλογος στον οποίο συμμετέχουν έξι πολιτικοί αρχηγοί με τόσους δημοσιογράφους είναι πρωτόγνωρος, δεν συναντάται πουθενά αλλού, εκφράζει την ελληνική ιδιομορφία, αλλά είναι τεχνικά δύσκολη η διαχείριση μία τέτοιας συζήτησης κατά τρόπο ουσιαστικό.
  • kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου