Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Διαδηλώσεις λίγο πριν από τις κάμερες

Η λεωφόρος Μεσογείων ήταν σχεδόν άδεια χθες, με τροχονόμους σε κάθε διασταύρωση να προσπαθούν να κάνουν πιο εύκολη την πρόσβαση των πολιτικών αρχηγών στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή για το πολυσυζητημένο ντιμπέιτ.

Και κάτι παρόμοιο αναμένεται και σήμερα...

Το ήρεμο κλίμα που επικρατούσε στο εσωτερικό του κτιρίου δεν είχε καμιά σχέση με αυτό που επικρατούσε στον εξωτερικό χώρο, αφού συμβασιούχοι της ΕΡΤ, δάσκαλοι για ΑμεΑ και πυροσβέστες διαμαρτύρονταν για τη μη υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αλλά και τη μη καταβολή αναδρομικών που τους οφείλονται. Κάμερες είχαν στηθεί από νωρίς για να καταγράφουν την είσοδο των πολιτικών αρχηγών, δημοσιογράφοι επί ποδός και οι υπεύθυνοι της δημόσιας τηλεόρασης να έχουν συνεννοηθεί από νωρίς ποιος θα υποδεχτεί ποιον πολιτικό αρχηγό κόμματος.

Ολοι οι πολιτικοί αρχηγοί, εκτός από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, έκαναν δηλώσεις κατά την είσοδό τους στην ΕΡΤ και λίγο ή πολύ ανέφεραν πως δεν περιμένουν το ντιμπέιτ να επηρεάσει την ψήφο των Ελλήνων πολιτών για τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Πρώτη έφτασε η γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μαζί με τους Λιάνα Κανέλλη, Μάκη Μαΐλη και Παναγιώτη Μεντρέγκα. Η κ. Παπαρήγα χαρακτήρισε την τηλεμαχία μονόλογο, με ατάκες, χειρονομίες, ειρωνείες κι αποπροσανατολισμό.

Στις 19.10 έφτασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας με τους Αντώνη Νταβανέλο, Αντρέα Καρίτζη και Κώστα Παππά. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι θεωρεί σημαντική τη στιγμή «που όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί με ίση δυνατότητα χρόνου μπορούν να απευθυνθούν στον ελληνικό λαό».

Πέντε λεπτά αργότερα ο γενικός διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ Γιώργος Υφαντής υποδέχτηκε τον επικεφαλής της εκλογικής καμπάνιας των Οικολόγων Πράσινων Νίκο Χρυσόγελο, ο οποίος ήταν λακωνικός λέγοντας πως ήρθε στο ντιμπέιτ για να μιλήσει για την πράσινη δημοκρατία.

Με διαφορά δύο λεπτών έφτασαν χθες στην ΕΡΤ ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που συνοδευόταν από τους Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Αθανάσιο Ζιώγα και Νίκο Αθανασάκη (τους υποδέχτηκε ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΡΤ Πάνος Λουκάκος), επισήμανε: «Είναι σημαντικό να έχουμε ενημερωμένους πολίτες, γιατί αύριο θα πάρουμε σημαντικές αποφάσεις για να βγούμε από αυτήν την παρακμή και το τέλμα στο οποίο βρίσκεται η χώρα».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ήρθε μαζί με τους Νίκη Τζαβέλλα και Κώστα Αϊβαλιώτη, λέγοντας πως το ντιμπέιτ γίνεται για τα μάτια του κόσμου.

Τελευταίος έφτασε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μαζί με τους Ευάγγελο Αντώναρο και Γιώργο Κουμουτσάκο. Ο Κώστας Καραμανλής δεν απάντησε σε καμιά ερώτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου