Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Επιχείρηση-πόλωση από Καραμανλή

  • Τη «γραμμή» της πολιτικής πόλωσης εξακολουθεί να υπηρετεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός, προκειμένου να συσπειρώσει έστω και στο «παρά πέντε» των εκλογών την κομματική του βάση.

Χθες από τη Λιβαδειά, όπου μίλησε, ο κ. Καραμανλής εξαπέλυσε νέα προσωπική επίθεση κατά του κ. Γ. Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ «περιπέτεια» τη διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, επανήλθε στο θέμα της πραγματοποίησης ακόμη μίας τηλεμαχίας. Ωστόσο, αυτήν τη φορά δεν σταμάτησε εκεί.


Επιχείρηση-πόλωση από Καραμανλή

Ο πρωθυπουργός έδειξε... ενδιαφέρον και για τη στρατηγική που έχει επιλέξει να ακολουθήσει ο κ. Παπανδρέου στο θέμα των προεκλογικών του συνεντεύξεων. «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης», είπε χαρακτηριστικά, «αποφεύγει τον διάλογο.

Δεν δέχτηκε μια δεύτερη τηλεοπτική συζήτηση. Αποφεύγει τις πρόσωπο με πρόσωπο συνεντεύξεις με δημοσιογράφους. Αυτή η τελευταία πρακτική είναι πρωτάκουστη. Γιατί, όμως, αποφεύγει τον διάλογο; Διότι υπάρχουν ερωτήματα που δεν μπορεί να απαντήσει. Ερωτήματα καταλυτικά για την αξιοπιστία των οικονομικών του θέσεων».

Ο κ. Καραμανλής έθεσε και πάλι τα γνωστά ερωτήματα που αφορούν την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει ο κ. Παπανδρέου. «Πού θα βρει» -σημείωσε- «τα πάνω από 10 δισ. ευρώ που στοιχίζουν οι ανεύθυνες παροχές του; Οι παροχές αυτές δεν θα εκτινάξουν το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα, καθιστώντας το πρόβλημα εκρηκτικό; Πόσο θα αυξηθεί η φορολόγηση όλων των πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για να καλυφθούν οι αλόγιστες αυτές παροχές;».

«Η πλήρης απουσία σχεδίου και η αδυναμία λήψης δύσκολων αναγκαίων και άμεσων μέτρων δεν θα οδηγήσουν σε ραγδαία οικονομική επιδείνωση, καθιστώντας αναπόφευκτα τα υπέρμετρα σκληρά μέτρα που θα ακολουθήσουν;», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Καραμανλής προχώρησε, δε, στην άσκηση ακόμη πιο σκληρής κριτικής, που άγγιξε τα όρια της κινδυνολογίας. «Δεν παρουσιάζουν κανένα σχέδιο πολιτικής. Καμία σοβαρή πρόταση. Στην πραγματικότητα δεν είναι έτοιμοι για τίποτα. Είναι ανέτοιμοι. Και αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Το πρόγραμμα ΠΑΣΟΚ είναι κενό. Και το κενό σημαίνει περιπέτεια», υπογράμμισε.

Στο πλαίσιο των ανοιχτών προεκλογικών του συγκεντρώσεων, ο κ. Κ. Καραμανλής θα μιλήσει απόψε στη Θεσσαλονίκη, αύριο στη Σύρο και την Παρασκευή, εκτός από την Αθήνα, θα μιλήσει νωρίς το απόγευμα στην Κέρκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου