Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Λ. Κατσέλη: Να ζητήσει συγνώμη ο Κουμουτσάκος

  • Επιβεβαιώνει την κ. Λούκα Κατσέλη η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι στην ιστοσελίδα της είχε γίνει εισβολή χάκερ, που είχαν αναρτήσει το επίμαχο κείμενο για τους συλληφθέντες στη «γιάφκα» του Χαλανδρίου, το οποίο προσπάθησε να εκμεταλλευτεί προεκλογικά η ΝΔ.

Λ. Κατσέλη: Να ζητήσει συγνώμη ο Κουμουτσάκος

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι κατηγορηματική: ότι με τη μέθοδο hacking άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στην ιστοσελίδα της υποψήφιας βουλευτού του ΠΑΣΟΚ στη Β Αθήνας, χρησιμοποιώντας διακομιστές, οι οποίοι έχουν έδρα στο εξωτερικό (σ.σ. πληροφορίες αναφέρουν ότι έδρα ήταν οι ΗΠΑ) και ανάρτησαν το επίμαχο κείμενο.

Είκοσι τέσσερις ώρες νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος είχε σπεύσει να εκμεταλλευτεί το γεγονός για μικροκομματικά οφέλη, χωρίς να περιμένει τις αντιδράσεις της κ. Κατσέλη.

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα οικονομίας έκανε χτες την ακόλουθη δήλωση: «Επειτα από την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, που επιβεβαίωσε την εισβολή αγνώστων στην προσωπική μου ιστοσελίδα και την ανάρτηση δήλωσης που ποτέ δεν έκανα, απομένει ο κ. Κουμουτσάκος να απολογηθεί και να ζητήσει συγνώμη».

Η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε ύστερα από έγκληση της κ. Κατσέλη κατά αγνώστων «για παράνομη πρόσβαση σε δεδομένα ηλεκτρονικού υπολογιστή, εξαπάτηση εκλογέων και συκοφαντική δυσφήμηση».

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από τον σύζυγο της κ. Κατσέλη, τον πρώην υπουργό Γεράσιμο Αρσένη. Η εισβολή στην ιστοσελίδα της κ. Κατσέλη ( www.loukakatseli.gr) είχε γίνει το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Την ίδια ώρα που το κείμενο για τους συλληφθέντες του Χαλανδρίου αναρτήθηκε από τους χάκερ στην ιστοσελίδα της υποψήφιας βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, δημοσιεύτηκε και στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org του αντιεξουσιαστικού χώρου. Το γεγονός αυτό και μόνο θα μπορούσε να δημιουργήσει πολλές επιφυλάξεις.

Δεν στάθηκε όμως εμπόδιο για τον κ. Κουμουτσάκο να κάνει το αμφιβόλου προελεύσεως κείμενο «σημαία» και να καλέσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να τοποθετηθεί.

Τα αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας τον εξέθεσαν και δικαίωσαν την κ. Κατσέλη που μίλησε από την πρώτη στιγμή για εισβολή χάκερ.

Διαπιστώθηκε μάλιστα ότι οι προσπάθειες για την απόκτηση πρόσβασης στην ιστοσελίδα της κ. Κατσέλη είχαν αρχίσει από το απόγευμα της 26ης Σεπτεμβρίου.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε για την υπόθεση από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«... διενεργήθηκε έρευνα στα υπολογιστικά συστήματα που χρησιμοποιούνται στο γραφείο της ανωτέρω (σ.σ. της κ. Κατσέλη) και διαπιστώθηκε ότι από τις απογευματινές ώρες της 26-9-2009 άρχισαν προσπάθειες άγνωστων δραστών για την απόκτηση δικαιωμάτων διαχείρισης στην ιστοσελίδα που διατηρεί.

Την 27-9-2009 και από ώρα 22.28 έως 22.50 οι άγνωστοι δράστες κατάφεραν να αποκτήσουν με τη χρήση κακόβουλου λογισμικού πρόσβαση στους κωδικούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενός από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας αυτής...

Αναλύοντας τους τρόπους και τις τεχνικές εισόδου, παράλληλα με την ψηφιακή ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών των άγνωστων δραστών, διαπιστώθηκε ότι οι εν λόγω χρησιμοποίησαν διακομιστές, οι οποίοι έχουν έδρα την αλλοδαπή».

  • ΤΑΚΗΣ ΤΕΡΖΗΣ, ΕΘΝΟΣ, 30/09/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου