Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Επαιξε τα ρέστα του και έχασε

ΗΤΑΝ η τελευταία ευκαιρία στην οποία προσέβλεπε ο Κ. Καραμανλής για να δημιουργήσει προϋποθέσεις όχι ανατροπής της πολιτικής πραγματικότητας, αλλά επιστροφής του στο πολιτικό παιχνίδι. Αλλά οι ελπίδες του διαψεύστηκαν. Επαιξε τα ρέστα του στη χθεσινή τηλεοπτική αναμέτρησή του με τον Γ. Παπανδρέου και έχασε. Θα ήταν, άλλωστε, άθλος να μη χάσει, όταν, εκτός των άλλων, κατηγορήθηκε δύο φορές ευθέως ότι ψεύδεται και ούτε καν αντέδρασε. Και δικαιολογημένα. Οντως είχε διατυπώσει αποδεδειγμένα ψευδείς ισχυρισμούς.

ΑΠΟ προχθές είχε διαφανεί ότι το περίφημο «επικοινωνιακό χάρισμα» του απερχόμενου πρωθυπουργού δεν απέδιδε. Και ήταν φυσικό, μια και απευθυνόταν έμμεσα στον ελληνικό λαό και δεν υπάρχουν τρόποι για να εξωραϊστούν φραστικά οι ανικανότητες, οι αδυναμίες, οι αναποτελεσματικότητες, τα λάθη, ακόμη και οι αθλιότητες που σημάδεψαν την περίπου εξαετή διακυβέρνηση του Κ. Καραμανλή και των κυβερνήσεών του.

ΚΙ ΑΠ' αυτό το αδιέξοδο ούτε χθες στάθηκε ικανός να δραπετεύσει ο Κ. Καραμανλής. Θα ήταν, άλλωστε, αδύνατο να συμβεί από τη στιγμή που είχε απέναντί του έναν αντίπαλο, ο οποίος δεν αρκέστηκε να διατηρήσει τα δημοσκοπικά κεκτημένα, όπως ανέμεναν πολλοί, αλλά συχνά πέρασε εκείνος στην επίθεση. Και με σκληρό τρόπο ορισμένες φορές, αποδεικνύοντας και πάλι ότι τελικά διαψεύδονται όσοι σπεύδουν να τον κρίνουν επιπόλαια.

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, εκείνο που διαπίστωσε χθες η κοινή γνώμη είναι ότι η πολιτική εκδικείται, αργά ή γρήγορα, όποιους επιχειρούν να την υποβαθμίσουν στο επίπεδο των ωραίων λόγων και της σκηνικής παρουσίας, που ήταν και τα μόνα ουσιαστικά όπλα του Κ. Καραμανλή στην 6ετία που πέρασε. Χθες, όπως και προχθές, αλλά και άλλες φορές το τελευταίο διάστημα έχει βρεθεί αντιμέτωπος με τα όσα έκανε ή δεν έκανε στα χρόνια της εξουσίας του.

ΓΙ' ΑΥΤΟ και δεν είναι τυχαίος ο κατήφορος στον οποίο έχουν κατρακυλήσει τον τελευταίο χρόνο κι αυτός και το κόμμα του. Εσπειραν ανέμους και θερίζουν θύελλες.

  • ΓΝΩΜΗ, ΕΘΝΟΣ, 23/09/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου