Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

"Οχι στο κράτος-λάφυρο"

Για κυβέρνηση με μικρότερο αριθμό μελών, τη δημιουργία νέων υπουργείων, τη θέσπιση ασυμβίβαστου μεταξύ κόμματος και κράτους και τη στελέχωση του δημοσίου απο "άριστους και όχι αρεστούς", μίλησε ο Γ.Παπανδρέου, στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου.
 Οχι στο κράτος-λάφυρο

Συγκεκριμένα μίλησε για αυτόνομο υπουργείο Οικονομικών, ισχυρό υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και κλιματικής αλλαγής, νέο υπουργείο προστασίας του πολίτη στο οποίο θα υπαχθούν η δημόσια ασφάλεια, η πυροσβεστική και η πολιτική προστασία και συγχώνευση υπουργείου Μεταφορών και δημοσίων έργων σε ένα υπουργείο Υποδομών.

Μία ακόμη σημαντική είδηση που έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι η θέσπιση του ασυμβίβαστου ανάμεσα στο κράτος και το κόμμα, ανάμεσα στα κρατικά και κομματικά αξιώματα.

Μίλησε ακόμη για στελέχωση της δημόσιας διοίκησης «από αυτούς που πραγματικά αξίζουν, από τους άριστους και όχι τους αρεστούς. Κάθε πολίτης θα κριθεί με αξιοκρατικά κριτήρια. Η δημοσίευση για θέσεις θα γίνεται άμεσα στο διαδίκτυο.

Όπως είπε, «θα δοθεί τέλος στη λογική του ρεβανσισμού, τέλος στη λογική του ότι το κράτος είναι λάφυρο του κόμματος που κερδίζει τις εκλογές».

Ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κρυφή φορολογική ατζέντα και ξεκαθάρισε ότι στο άμεσο πρόγραμμα του είναι η χορήγηση στη χώρα 2,5 δις ευρώ για την ανάταξη της οικονομίας, τα οποία όπως είπε «θα βρούμε».

«Τα 10 δισ. είναι ψέμα της ΝΔ γιατί μιλάνε για τις δαπάνες που έχουμε υπολογίσει στα υπόλοιπα τέσσερα χρόνια για την παιδεία», πρόσθεσε και τόνισε οτι «μιλάμε για σοβαρή αναδιανομή του πλούτου, οι πλούσιοι θα πληρώσουν παραπάνω και σωστή διαχείριση ασφαλιστικών ταμείων».

«Μπροστά στα μεγάλα προβλήματα η κυβέρνηση υποχωρεί», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, επεσήμανε ότι είναι αποφασισμένος να κάνει τομές και παραδέχθηκε ότι «η χώρα μας έχει βαθύτατα προβλήματα».

"Αν συνεχίσουμε τον ίδιο δρόμο το τέλος της διεθνούς κρίσης θα μας αφήσει αιχμάλωτους της διαφθοράς, ενός πελατειακού πολιτικού συστήματος, της αδιαφάνειας και της ατιμωρησίας χωρίς καμία αναπτυξιακή προοπτική με κατεστραμμένο δασικό πλούτο", τόνισε ακόμη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Εκανε λόγο για ένα κράτος που διασφαλίζει τη διαφάνεια και τα δικαιώματα των πολιτών, χαρακτήρισε λάθος το πάγωμα μισθών και συντάξεων, και πρόσθεσε ότι απαιτούνται ριζικές αλλαγές στο κράτος.

«Απαιτείται άμεση αναθέρμανση της οικονομίας, ολοκληρωμένο σχέδιο ρεαλιστικό, που έχουμε καταθέσει. Απαιτείται αναπτυξιακή έκρηξη που θα επενδύσει και θα στηρίξει τις παραγωγικές δυνάμεις που ασφυκτιούν κάτω από τη διαφθορά και την γραφειοκρατία». [ΕΘΝΟΣ, 30/09/2009, 16:52]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου