Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Χωρίς νικητές η μάχη των εντυπώσεων



Οι έξι αρχηγοί των κομμάτων απέναντι από τους δημοσιογράφους που τους «ανέκριναν» κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεμαχίας (ΑΠΕ)


  • Προβλέψιμος ο κ. Καραμανλής, ο κ. Παπανδρέου παρουσιάστηκε ως «η ήρεμη δύναμη», ικανοποιημένοι οι μικροί

  • ΓΡ. ΤΖΙΟΒΑΡΑΣ | ΤΟ ΒΗΜΑ, Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Τα λίγα λεπτά που συνομίλησαν απευθείας οι πολιτικοί αρχηγοί «έσπασαν» την απέραντη βαρεμάρα των παράλληλων μονολόγων κατά τη χθεσινή τηλεοπτική αναμέτρηση των έξι, δημιουργώντας προσδοκίες για πιο ουσιαστικό και «ζωντανό» διάλογο στην αποψινή «μονομαχία» των κκ. Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου.

Το ντιμπέιτ των «έξι» αποδείχθηκε κατώτερο και των πιο χαμηλών προσδοκιών, με αποτέλεσμα το πολύωρο τηλεοπτικό σόου να λήξει χωρίς κάποιον (εμφανή) νικητή ή ηττημένο. Ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής υπήρξε αρκούντως προβλέψιμος, αφού κινήθηκε στην πεπατημένη της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματός του και της εκμετάλλευσης της καλής σκηνικής παρουσίας του, αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος των παρεμβάσεών του για να αμφισβητήσει τις δυνατότητες του αντιπάλου του να χρηματοδοτήσει το οικονομικό του πρόγραμμα και λιγότερο για να υπερασπιστεί τα δικά του πεπραγμένα.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου παρουσιάστηκε ως «η ήρεμη δύναμη», μοιράζοντας τον χρόνο του τόσο σε επικρίσεις προς την κυβέρνηση όσο και σε ανάπτυξη των προτάσεων και θέσεων του κόμματός του για τη διακυβέρνηση, δηλώνοντας έτοιμος- «λαού θέλοντος»- να αναλάβει τις ευθύνες.

Η ΓΓ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα, η οποία ούτως ή άλλως είχε προσέλθει με τις μικρότερες προσδοκίες, υπερασπίστηκε τις απόψεις του κόμματός της, επιμένοντας να τονίζει τις διαφορές του από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Στην πρώτη εμφάνισή του σε τηλεοπτική αναμέτρηση ο πρόεδρος του ΣΥΝ και επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας ξεπέρασε πολύ γρήγορα το αρχικό τρακ και επεδίωξε να δείξει δυναμισμό, ασκώντας κριτική στην κυβερνητική πολιτική της ΝΔ, αλλά και στο πρόγραμμα του ΠαΣοΚ.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης επεχείρησε να «κλέψει την παράσταση» με τις γνωστές ατάκες του, ενώ έστρεψε τα πυρά του κατά βάση προς τον κ. Καραμανλή, χωρίς όμως να αφήσει στο απυρόβλητο τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ. Ο επικεφαλής των Οικολόγων Πρασίνων κ. Ν.Χρυσόγελος, τέλος, εμφανίστηκε άνετος, αναπτύσσοντας τις θέσεις του με νηφαλιότητα, αν και δεν απέφυγε το ύψωμα των τόνων όταν δέθηκε για πολλοστή φορά ερώτημα σχετικά με τις θέσεις του ευρωβουλευτή κ. Μ. Τρεμόπουλου για τα εθνικά θέματα.

Διαβάστε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου