Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

«Ο Ανδρέας προετοίμαζε αγωνιστές και όχι διαδόχους»

  • Συνέντευξη Παπανδρέου στον «Κόσμο του Επενδυτή»

«Στην οικογένειά μου δεν είχαμε ποτέ καλές σχέσεις με βασιλιάδες ή πρίγκιπες», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας, μέσω συνέντευξής του στην εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή», σε όσους τον κατηγορούν ότι ευνοήθηκε από το όνομά του και τις τάσεις νεποτισμού στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου προετοίμαζε αγωνιστές και όχι διαδόχους, ενώ σχολιάζοντας τη σχέση της πολιτικής με τα εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας, τόνισε ότι εκείνο που έμαθε από τον παππού και τον πατέρα του ήταν ότι "αν έχεις μαζί σου τον λαό, αν σε στηρίζουν οι πολίτες και μάχονται μαζί σου, τότε κανένα κέντρο, καμία ομάδα συμφερόντων δεν μπορεί να σε νικήσει".

Μιλώντας για τη σχέση του με τον Ανδρέα Παπανδρέου, τόνισε ότι "ο Ανδρέας με συμβούλευε με τον λόγο και την πράξη του, διδάσκοντας αρχές και αξίες - κι όχι ετοιμάζοντάς με για κάποιο ρόλο".

Απαντώντας σε ερώτηση για τους ανθρώπους που συμβουλεύεται, εντός και εκτός συνόρων, εξέφρασε πίστη ότι δεν κινδυνεύει από το σύνδρομο του "γυάλινου κόσμου" και πρόσθεσε ότι η πολιτική κουλτούρα της ανοιχτής σκέψης αποτελεί για εκείνον ζωτική αρχή. Μιλώντας για τα κριτήρια επιλογής των διοικήσεων των ΔΕΚΟ, είπε ότι οι επιλογές θα γίνουν σύμφωνα με τους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης, ώστε να επιλεγούν οι ικανότεροι, στελέχη με ήθος, κύρος, όρεξη για δουλειά.

Όσον αφορά στο στίγμα που επιθυμεί να αφήσει, εάν κερδίσει τις εκλογές, τόνισε ότι φιλοδοξεί να γίνει ο πρωθυπουργός που έβγαλε την Ελλάδα από την κρίση και την οδήγησε σε μια νέα εποχή ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου