Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Προστατεύουν τον Καραμανλή

Κατανοώ απόλυτα την εμμονή των διαχειριζόμενων την τηλεοπτική ενημέρωση ν' αξιώνουν πιεστικά απ' όποιον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ βρουν μπροστά τους να τους εξηγήσει με ακρίβεια τα πάντα σχετικά με το πρόγραμμα του κόμματός του. Αυτή είναι η δουλειά κάθε ευσυνείδητου δημοσιογράφου. Να προσπαθεί να μάθει όσα περισσότερα γίνεται για τα σχέδια και τις προθέσεις ενός υποψήφιου πρωθυπουργού.

Ωστόσο, υποψήφιος πρωθυπουργός, έστω και τυπικά, είναι και ο Κ. Καραμανλής. Και υποθέτω ότι την ίδια ή και μεγαλύτερη, λόγω βεβαρημένου παρελθόντος, εμμονή θα έπρεπε να δείχνουν και ως προς τη διερεύνηση των προθέσεων του απερχόμενου πρωθυπουργού.

Λέει ότι θα μειώσει δραστικά τις προσλήψεις, αλλά η κυβέρνηση τις συνεχίζει. Λέει ότι θα περιορίσει, έστω και καθυστερημένα, τις σπατάλες στο Δημόσιο κι έχει δώσει και σχετική εντολή από τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά αυτές διευρύνονται αντί να μειώνονται. Και λέει ακόμη ότι θα χτυπήσει τη φοροδιαφυγή, αλλά από τον περασμένο Φεβρουάριο που το πρωτοείπε κι αυτό, δεν φαίνεται να έχει κάνει τίποτα για να το υλοποιήσει.

Διερωτώμαι, λοιπόν, χωρίς φυσικά να περιμένω απάντηση: δεν υπάρχει έστω κι ένας στον χώρο της τηλεοπτικής ενημέρωσης που να αισθάνεται, αν όχι το δημοσιογραφικό καθήκον, τουλάχιστον την περιέργεια να διερευνήσει τα θέματα αυτά, για να διαπιστώσει αν και μέχρι ποιο βαθμό τα όσα λέει ανταποκρίνονται στην αλήθεια και δεν είναι παραμύθια απευθυνόμενα σε αφελείς;

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος: δεν ενδιαφέρεται κανένας να διερευνήσει αν έχει ληφθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο κάποιο μέτρο που να περιόρισε τη δημόσια σπατάλη έστω και κατά ένα ευρώ; Ή μήπως δεν έχει σχέση με την αξιοπιστία του «προγράμματος» που προβάλλει και τις προθέσεις που εκδηλώνει ο Κ. Καραμανλής το γεγονός ότι οι ρουσφετολογικοί διορισμοί συνεχίζονται ανενδοίαστα από την κυβέρνησή του;

Αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν είχα ποτέ την ψευδαίσθηση ότι οι ασχολούμενοι με την τηλεοπτική ενημέρωση θα έδειχναν τέτοιες διαθέσεις. Εχουν αποδείξει πως κάνουν ό,τι μπορούν για να μη στενοχωρούν τον Κ. Καραμανλή και να μην του δημιουργούν προβλήματα. Τον λόγο τον ξέρουν οι ίδιοι. Εμείς απλώς τον εικάζουμε.

  • Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος, ΕΘΝΟΣ, 23/09/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου