Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Γ. Παπανδρέου: Θα «ματώσουμε» για την καταπολέμηση της διαφθοράς

  • Κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι προτίμησε τις κατηγορίες αντί του αντιλόγου για τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ
  • Υποσχέθηκε σύγκρουση με το καταστημένο, όποιο και αν είναι το κόστος

Προσκλητήριο σε όλους τους Έλληνες, το οποίο δεν έχει ημερομηνία λήξης την επομένη των εκλογών, απηύθυνε ο Γιώργος Παπανδρέου, με δήλωση που μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά ΜΜΕ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει άλλο και τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή εντολή, στις 5 Οκτωβρίου, καθώς δεν υπάρχει ούτε μέρα για χάσιμο.

Υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την έξοδο της χώρας από το τέλμα, λέγοντας ότι όλος ο δημόσιος διάλογος διεξάγεται στη βάση των προτάσεων του. "Περιμέναμε σοβαρό αντίλογο από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Περιμέναμε προτάσεις για το αύριο της χώρας. Μάταια. Εισπράξαμε μόνο κατηγορίες", πρόσθεσε.

Ο Γ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε ότι θα μπει μπροστά για να βάλει τέλος στις πελατιεακές πρακτικές. Εγγυήθηκε κοινωνικό κράτος δικαίου, ισοπολιτείας και ευνομίας -με κάθε κόστος- και τόνισε ότι είναι διατεθειμένος να "ματώσει", ο ίδιος και η κυβέρνησή του, στη μάχη κατά της διαφθοράς και της ανομίας. Ζήτησε από τους πολίτες να τον εμπιστευτούν, για να αποδείξει ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν.

"Με τη δική σας ψήφο, από τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, προτίθεμαι να καλέσω όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις του τόπου σε συνεννόηση για τα αυτονόητα. Αυτά που επιτέλους πρέπει να κάνουμε πράξη", σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου