Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Στον αέρα το ντιμπέιτ των έξι αρχηγών


  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δημήτρης Τζάθας, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ είναι προς το παρόν η τηλεοπτική αναμέτρηση των έξι πολιτικών αρχηγών, καθώς χθες, μετά τη δεύτερη συνάντηση της σχετικής διακομματικής επιτροπής, αποχώρησε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Μάκης Μαΐλης.

Ο ίδιος μάλιστα κατήγγειλε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ότι επιχειρούν να επαναλάβουν παράλληλους μονολόγους και σ΄ αυτό το ντιμπέιτ και ζήτησε να υπάρξουν κοινές ερωτήσεις για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, με τον καθέναν απ΄ αυτούς όμως να έχει το δικαίωμα της ανταπάντησης. Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην παρευρεθεί στην τηλεοπτική αντιπαράθεση η γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, δηλώνοντας ότι το κόμμα του θα επανεξετάσει τις συνθήκες της τηλεμαχίας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου είπε πάντως στους δημοσιογράφους ότι χωρίς το ΚΚΕ δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί το ντιμπέιτ.

Νωρίτερα, ωστόσο, κατά τη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε βαρετή την υποβολή κοινών ερωτήσεων στους πολιτικούς αρχηγούς λέγοντας ότι «θα κοιμηθούν οι τηλεθεατές», πρότεινε να υπάρξει πάνελ πολιτών σε όλες τις τηλεμαχίες με δικαίωμα ερωτήσεων και άφησε να εννοηθεί ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείεται να ζητήσει να υπάρξουν δύο τηλεοπτικές συναντήσεις Παπανδρέου - Καραμανλή με το δικαίωμα διαλόγου μεταξύ τους.

Ως πιθανότερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ των έξι πολιτικών αρχηγών θεωρείται η 22α Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου