Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

"Δεν έχουμε περίοδο χάριτος"

 Δεν έχουμε περίοδο χάριτος

"Καλό" χαρακτήρισε το διήμερο του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, ο Ε.Βενιζέλος. Αναγνωρίζει οτι ο δημόσιος διάλογος επηρεάστηκε απο την επικοινωνιακή πολιτική του Κ.Καραμανλή και θεωρεί οτι η απουσία του Κ.Σημίτη απο τα ψηφοδέλτια δεν θα έχει πολιτικό κόστος για το ΠΑΣΟΚ.«Ο κ. Παπανδρέου χθές, ήταν πολύ ειλικρινής και πολύ σαφής σε αυτά που είπε. Ήταν ένα καλό διήμερο του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Δόθηκε έμφαση στην προγραμματική σοβαρότητα του ΠΑΣΟΚ και στην ικανότητα του να διαχειριστεί την κρίση και στο να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και στις προσμονές. Ξέρουμε ότι δεν υπάρχει περίοδος χάριτος και ό,τι λέμε προεκλογικά οφείλουμε να το κάνουμε μετεκλογικά χωρίς εκπτώσεις, παλινωδίες και χωρίς αρνητικές όψεις του παρελθόντος. Έχοντας αυτή τη συνείδηση ευθύνης προχωράμε», τόνισε ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στον Αlpha 989.

Παρατήρησε πως «έχει επηρεαστεί ο δημόσιος διάλογος από την επιλογή που έκανε ο κ. Καραμανλής να εμφανιστεί ως ο κήρυκας ανυπέρβλητων δυσκολιών και ως εκπρόσωπος μιας ως κυνισμού σκληρής γραμμής σε σχέση με τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Αυτό είναι μια επιλογή επικοινωνιακή πρωτίστως του κ. Καραμανλή».

Θεωρεί οτι η απουσία του Κώστα Σημίτη θα κάνει την επόμενη βουλή φτωχότερη, ωστόσο όπως είπε, η απουσία αυτή δεν θα έχει πολιτικό κόστος για το ΠΑΣΟΚ γιατί «υπάρχει μια αποδοχή του αυτονοήτου ότι το ΠΑΣΟΚ οδεύει στην διακυβέρνηση».

Τάχθηκε υπέρ της αυτοδυναμίας και κατά των μεγάλων συνασπισμών. «Εμάς μας ενδιαφέρει όχι η έκταση της νίκης, αλλά και η ποιότητα της νίκης», τόνισε.

«Ο πολίτης καταλαβαίνει ότι στις 5 Οκτωβρίου πρέπει να έχουμε κυβέρνηση, να μην έχουμε διαβουλεύσεις, αόριστες συζητήσεις, ασάφειες γιατί αυτό δεν οδηγεί πουθενά», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:

«Είμαι κατά των μεγάλων συνασπισμών, κατά της συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων γιατί αυτό αλλοιώνει τα πάντα, τα δεδομένα του δημοκρατικού κοινοβουλευτικού συστήματος διακυβέρνησης. Το σύστημα διακυβέρνησης στηρίζεται στα αντίβαρα μεταξύ κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και αντιπολιτευόμενης μειοψηφίας. Αυτό είναι εγγύηση διαφάνειας. Αν έχουμε μια μεγάλη συγκυβέρνηση, ο κομματισμός θα είναι πολύ μεγαλύτερος, η αδιαφάνεια πολύ μεγαλύτερη. Αυτό είναι προσωρινό σχήμα και δεν θα μπορούμε να κάνουμε βήματα προόδου».

«Όλοι μας θα προτιμούσαμε και θα ήμασταν πιο ευτυχείς να είναι ο κ Σημίτης και άλλα σημαντικά στελέχη με κοινωνική αποδοχή στα ψηφοδέλτιά μας. Αυτό δεν αφορά μόνο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά άλλων παρατάξεων που αξίζει τον κόπο να είναι στη Βουλή. Πρέπει να τιμούμε και προσωπικότητες άλλων χώρων», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω. «Δεν θέλω να λειτουργήσω ως αβανταδόρος του οποιουδήποτε», αρκέστηκε να πει. [ΕΘΝΟΣ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου