Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2009

Υψηλό ρίσκο, χαμηλή απόδοση

Υψηλό ρίσκο, χαμηλή απόδοση

Η σύγκρουση Καραμανλή με Κ.Ο. και πρωτοκλασάτους της ΝΔ για τις πρόωρες, τον αφήνει να αναζητά «νέο αίμα» για τα ψηφοδέλτια χωρίς πλήρη στήριξη από τα μεγάλα «τζάκια». Σε εξέλιξη η συνεδρίαση στη Ρηγίλλης. Δείτε τις τελευταίες πληροφορίες. Κορυφώνονται οι διεργασίες στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας με την κοινή συνεδρίαση από νωρίς το μεσημέρι της κεντρικής επιτροπής εκλογικού αγώνα και του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος, προκειμένου να συγκροτηθούν τα ψηφοδέλτια.

Ο Κ.Καραμανλής μετά την επιλογή του να πάει σε πρόωρες εκλογές κόντρα στην ίδια την κοινοβουλευτική του ομάδα αλλά και τα περισσότερα πρωτοκλασάτα στελέχη και τα «τζάκια» του κόμματος, αναζητά με την επιλογή νέων προσώπων απάντηση στην αρνητική εικόνα διαπλοκής της τελευταίας πενταετίας.

Ωστόσο η αδυναμία επιλογής σε πολλούς νομούς είναι εμφανής και φαίνεται να οδηγεί σε «συμβιβασμούς».

Στην Πιερία, μεταξύ άλλων, ο Κ.Κουκοδήμος φαίνεται να είναι εντός, παρά την εμπλοκή του στην υπόθεση Ζαχόπουλου.

Στο Κιλκίς, ο Σάβ.Τσιτουρίδης εμφανίζεται πεπεισμένος ότι θα κατέβει, παρά τη διπλή παραίτησή του από τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Απασχόληςη, λόγω της παράτυπης μετεγγραφής του γιού του σε ΑΕΙ και της εμπλοκής συνεργάτη του στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου.

Αντίθετα φαίνεται η «εκδικητικότητα» του Μαξίμου να εστιάζεται στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, καθώς μετά τις αποχωρήσεις Ρουσόπουλου, Βουλγαράκη, οι Ευ.Μπασιάκος, Αλ.Κοντός και κυρίως ο Πέτρ.Δούκας αναμένουν την απόφαση του Κ.Καραμανλή.

Ειδικά η περίπτωση του τελευταίου που είναι και γαμπρός του Μιλτιάδη Εβερτ θεωρείται κομβική για το υπόλοιπο Αττικής, όπως επίσης και το τι μέλλει γενέσθαι με τον Αριστ.Παυλίδη και τον πιθανό αντικαταστάτη του στα Δωδεκάννησα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου