Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

"Δική μου απόφαση, καμία επιρροή"

Ενα βήμα περισσότερο σε ό,τι αφορά τις κινήσεις του την επόμενη μέρα των εκλογών και εφόσον η έκβαση είναι αρνητική για το κόμμα του κάνει ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής. Στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες (Antenna, στον δημοσιογράφο, Στρατή Λιαρέλλη) συνέδεσε το αποτέλεσμα με την παραμονή του ή όχι στην ηγεσία του κόμματος.

 Δική μου απόφαση, καμία επιρροή

Ειδικότερα, η απάντησή του στο συγκεκριμένο ερώτημα που του ετέθη ήταν επί λέξει: «Ναι, μα να σας πω κάτι; Εγώ πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό. Αλλά εν πάση περιπτώσει δεν πιστεύω με τίποτε ότι μπορεί να είναι ένα κακό αποτέλεσμα».

 Δική μου απόφαση, καμία επιρροή

Για τις καρατομήσεις των στελεχών της ΝΔ, ο κ. Καραμανλής είπε ότι ήταν δική του απόφαση και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι αυτό είναι το καλό για την παράταξη και δεν έχω να προσθέσω τίποτε άλλο».

Σε ερώτηση για τη δριμεία επίθεση που δέχθηκε από τον κ. Σ. Τσιτουρίδη, περιορίστηκε να δηλώσει ότι πρόκειται για «δηλώσεις μεμονωμένων προσώπων» και πρόσθεσε: «Ελήφθη μια απόφαση, δική μου απόφαση, χωρίς να έχει επιρροή κανενός, η οποία αξιολογούσε συνολικές πολιτικές συμπεριφορές.

Εκρινα, ζύγισα και αποφάσισα βάσει συνολικών πολιτικών διαδρομών και με κριτήριο το τι είναι καλύτερο βέβαια για τη Νέα Δημοκρατία». «Ενας πολιτικός κρίνεται από όλα: πράξεις, παραλείψεις, χειρισμό θεμάτων, δηλώσεις, τοποθετήσεις. Ολα μαζί λοιπόν συνθέτουν μια συνολική πολιτική συμπεριφορά. Αυτό είναι το κριτήριο, αυτή είναι η απόφαση, την πήραμε την απόφαση, τέλος, προχωράμε», κατέληξε.

Ο κ. Καραμανλής έκανε εκτενείς αναφορές στην πορεία της οικονομίας και μάλιστα προχώρησε σε μια μάλλον πρωτότυπη προσέγγιση στο μείζον πρόβλημα των εσόδων του Δημοσίου. Συνέδεσε ευθέως τα επεισόδια του περασμένου Δεκεμβρίου στην Αθήνα με τη μείωση των εσόδων.

«Ειδικά στη χώρα μας» -είπε χαρακτηριστικά- «είχαμε κι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα εσόδων, λόγω των δραματικών γεγονότων του περασμένου Δεκεμβρίου.

Αυτή είναι η αλήθεια. Εάν δείτε τα έσοδα των εφοριών στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, θα δείτε καλά ότι υπάρχει πράγματι μια μεγάλη απόκλιση, πέρα από την κρίση».

  • Γ. ΣΟΥΦΛΙΑΣ
    Δεν ασχολήθηκα με τις λίστες σε κανέναν νομό

Την εντονότατη αντίδραση του κ. Γ. Σουφλιά προκάλεσαν διαρροές (και μέσα από τη ΝΔ) περί εμπλοκής του στη διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και σχόλια ότι ο ίδιος υπέβαλε αίτημα για αποκλεισμό του κ. Σ. Τσιτουρίδη από τη λίστα του Κιλκίς.

Ο Θεσσαλός πολιτικός εξέδωσε νωρίς χθες το πρωί ανακοίνωση και, χρησιμοποιώντας αυστηρή γλώσσα, απέρριψε κατηγορηματικά τη σχετική φιλολογία.

Συγκεκριμένα, αφού χαρακτήρισε «αδιανόητα πράγματα» τα όσα ελέχθησαν περί veto στην υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Απασχόλησης, πρόσθεσε: «Εχω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι δεν ασχολήθηκα με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων σε κανέναν νομό - ούτε καν στον νομό Λαρίσης.

Επισημαίνω επίσης ότι πολιτεύομαι 35 χρόνια και δεν έχω δώσει ποτέ το δικαίωμα να πιστεύει κανείς ότι θα είχα τη μικροψυχία που μου αποδίδουν για κάποιον συνάδελφο, επειδή είχε εκφράσει διαφορετική γνώμη από τη δική μου για ένα πολιτικό θέμα».

Με την τοποθέτησή του αυτή θέλησε να «κλείσει» οριστικά το θέμα, το οποίο διακίνησαν και ορισμένοι εκ των εσωκομματικών του αντιπάλων. Πάντως, το Μέγαρο Μαξίμου κάλυψε πλήρως τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, τονίζοντας το αυτονόητο, ότι οι αποφάσεις για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων είναι του ίδιου του πρωθυπουργού και μόνον.

Στελέχη της ΝΔ που συνομιλούν τακτικά με τον κ. Σουφλιά σχολίασαν με αφορμή και τις σχετικές διαρροές ότι το τελευταίο διάστημα πολλοί -μέσα στο κυβερνών κόμμα- έχουν επιδοθεί στην αναζήτηση «αποδιοπομπαίων τράγων» και σημείωναν ότι δεν είναι δυνατόν για όσα αρνητικά συμβαίνουν στη ΝΔ να ευθύνεται μονίμως ο κ. Σουφλιάς.[ΕΘΝΟΣ, 16/09/2009]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου