Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Καταστάσεις που δεν έχουν προηγούμενο...

ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ φιλοτιμία είχε ποιήσει ο Κ. Καραμανλής, όταν προ μηνών διέρρευσε ο επικοινωνιακός του μηχανισμός ότι θα απέκλειε από τα ψηφοδέλτια όσους είχαν «πληγώσει την παράταξη» με τις πράξεις ή τη συμπεριφορά τους. Μόνο που όταν έκανε γνωστή αυτήν την απόφασή του δεν είχε συνυπολογίσει ότι τέτοιες ενέργειες που αγγίζουν την τιμή και την αξιοπρέπεια των θιγομένων προϋποθέτουν και δημοσιοποίηση των λόγων για τους οποίους τιμωρούνται.

ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ εκτεθειμένοι επέλεξαν να αποχωρήσουν «αναίμακτα», αποσύροντας τις υποψηφιότητές τους και προσβλέποντας στο μέλλον. Αλλά κάποιοι άλλοι ή αρνήθηκαν αυτήν τη διαδικασία ή δεν τους προσφέρθηκε ως λύση. Και το αποτέλεσμα είναι η εσωκομματική κρίση που συγκλονίζει από προχθές τη Νέα Δημοκρατία.

ΔΙΑΤΕΙΝΟΝΤΑΙ οι εκπροσωπούντες τον Κ. Καραμανλή ότι κριτήριο για την απόφασή του υπήρξε η συνολική αξιολόγηση της δράσης ενός μέλους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Αλλά τέτοιου είδους δικαιολογίες είναι επιεικώς αστείες, όταν η άποψη που επικρατεί στην κοινή γνώμη είναι ότι ο αποκλεισμός από τα ψηφοδέλτια αποτελεί ποινή για εμπλοκή σε σκάνδαλα, με σημαντικότερο το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

ΑΓΝΟΗΣΕ αυτήν την παράμετρο ο Κ. Καραμανλής και το αποτέλεσμα ήταν το εσωκομματικό πρόβλημα που προκάλεσε. Η εικόνα του αγανακτισμένου πρώην υπουργού που εισβάλλει στα γραφεία του κόμματος αξιώνοντας εξηγήσεις και οι βαριές δηλώσεις του στη συνέχεια μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες για το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού αποτελούν καταστάσεις που δεν έχουν προηγούμενο στην πολιτική ζωή της χώρας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αμφιβολία ότι αυτές οι εικόνες θα αποδειχτούν η αφετηρία γεγονότων και καταστάσεων, που θα σημαδέψουν τις μετεκλογικές εξελίξεις. Και ο Σ. Τσιτουρίδης και ο Π. Δούκας δεν είναι διατεθειμένοι να αποχωρήσουν από την πολιτική ζωή, αποδεχόμενοι να αποτελέσουν τα εξιλαστήρια θύματα μιας πενταετούς κυβερνητικής θητείας, η οποία είχε ως κύριο γνώρισμά της την παραγωγή σκανδάλων.

Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ θα τους ξαναβρεί μπροστά του. Και μάλιστα χωρίς να είναι σε θέση ισχύος όπως ήταν προχθές.

ΓΝΩΜΗ, ΕΘΝΟΣ, 16/09/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου