Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΥΡΙΖΑ Ανακοινώνει τα ψηφοδέλτιά του

Εντείνονται οι προσπάθειες της Κουμουνδούρου και της Βαλτετσίου να προωθήσουν πανελλαδικά, με καμπάνια, το πρόγραμμά του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να ενισχυθούν τα ψηφοδέλτιά του, τα οποία παρουσιάζονται επισήμως σήμερα το μεσημέρι. Ο συντονιστής της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ι. Θεωνάς και αντιπροσωπεία της θα δώσουν στη δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες. Ωστόσο, χθες, ανέκυψε πρόβλημα με την υποψηφιότητα στη Β΄ Αθήνας του δημοσιογράφου της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» κ. Γρ. Ρουμπάνη .

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του κατήγγειλε την απόλυσή του εξαιτίας της συμμετοχής του στα ψηφοδέλτιά του, ενώ με δήλωσή του ο κ. Ρουμπάνης επεσήμανε: «Δυστυχώς, κατά το σωτήριο έτος 2009, επιστρέφουμε στους αγώνες για τη Δημοκρατία». Αργά το βράδυ, έπειτα από πολύωρη σύσκεψη στα γραφεία της εφημερίδας παρουσία εκπροσώπων του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, η ιδιοκτησία της «Ελευθεροτυπίας»διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν απολύσεις αλλά επρόκειτο για μια παρεξήγηση στην προσπάθειά της να εφαρμόσει με αυστηρότητα τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαριστεί το θέμα.

Εν τω μεταξύ εντείνεται η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ. Τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλ. Τσίπρας θα κάνει πιο έντονη την παρουσία του σε περιοχές της Α΄ και της Β΄ Αθήνας, ενώ έχει προγραμματίσει να μιλήσει σε συγκεντρώσεις στη Λάρισα (24/9), στα Ιωάννινα (25/9) και στην Καλαμάτα (1/10).

Χθες, κατά την επίσκεψή του στο Μηχανογραφικό Κέντρο του ΙΚΑ, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενης από τον υποψήφιο βουλευτή Β΄ Αθήνας κ. Δ. Στρατούλη και το μέλος του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Σπινάσα, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον της κοινωνικής ασφάλισης και για τις συνθήκες εργασίας. Μίλησε για καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα που έχουν διαμορφώσει νόμοι της ΝΔ και του ΠαΣοΚ, υπογραμμίζοντας ότι στη ΔΕΘ ο κ. Κ. Καραμανλής «εμφανίστηκε με το μαστίγιο, ενώ ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε με το μαστίγιο και το καρότο», προμηνύονταςκαι οι δύο « αντιλαϊκά μέτρα».

Επιχειρηματολόγησε για την ανάγκη ριζικής αλλαγής στη χώρα με θαρραλέες μεταρρυθμίσεις προς όφελος των εργαζόμενων, των νέων, της κοινωνίας «που ασφυκτιά» και εις βάρος «των τραπεζιτών και του μεγάλου κεφαλαίου που συνεχίζουν και θα συνεχίζουν να κερδίζουν». [ΤΟ ΒΗΜΑ, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου