Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

«Ναι» του ΚΚΕ στο ντιμπέιτ

  • Παρά τη διαφωνία του για τη διαδικασία

Το ΚΚΕ θα συμμετάσχει τελικά στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, όπως ανακοίνωσε με επιστολή του προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ευάγγελο Αντώναρο, ο Μάκης Μαΐλης, υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του κόμματος.

Όπως ξεκαθαρίζεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ, το κόμμα θα συμμετέχει "μόνο και μόνο για να μη γίνει η απουσία μας αφορμή αποπροσανατολιστικών συζητήσεων στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου".

Στην επιστολή, ο Μ. Μαΐλης κατηγορεί την κυβέρνηση για την τηλεαναμέτρηση καθώς όπως είπε, επέλεξε τη διαδικασία "των γνωστών παράλληλων μονόλογων, απέρριψε τις προτάσεις του ΚΚΕ, που θα συνέβαλαν σε μία ουσιαστική αντιπαράθεση των αρχηγών των έξι κοινοβουλευτικών κομμάτων".

Στην ίδια ανακοίνωση, προστίθεται ότι η ευθύνη για αυτή την εξέλιξη "βαραίνει την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, πρόκειται για επιχείρηση παραπλάνησης του λαού". Όπως αναφέρεται, "ευθύνη έχουν και τα άλλα κόμματα που αντί να πιέσουν για μια ουσιαστική διαδικασία προτίμησαν να εκφράσουν την ανησυχία τους μήπως δεν γίνει η τηλεαναμέτρηση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου