Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Γ.Παπανδρέου: "Εχουμε το όραμα"

  • Ηρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω την παρακμή και να βάλουμε τη χώρα σε πορεία εθνικής ανάτασης, τόνισε ο Γ.Παπανδρέου από την Τρίπολη. Ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στις περιφέρειες Α’ Θεσσαλονίκης και Αττικής

«Έχουμε το όραμα, το σχέδιο, τις λύσεις για να πάμε τη χώρα μπροστά» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατά την αποψινή του ομιλία στην Τρίπολη, ζητώντας εκ νέου από τους πολίτες ψήφο εμπιστοσύνης και αυτοδυναμίας.

«Αυτό το συγκλονιστικό πάθος δεν είναι πάθος για την εξουσία, είναι πάθος για την Ελλάδα, ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω την παρακμή και να βάλουμε τη χώρα σε πορεία εθνικής ανάτασης» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


 Εχουμε το όραμα

Επεσήμανε ακόμη πως «ήρθε η ώρα να μιλήσουμε στον γείτονά μας στον απογοητευμένο ψηφοφόρο της ΝΔ και να του πούμε «είτε ψηφίσεις, είτε δεν ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ, εμείς θα παλέψουμε να σε κάνουμε περήφανο».

«Δεν χρωστάμε σε κανένα, μόνο στο λαό και σε αυτόν μόνο λογοδοτούμε», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Εξαπέλυσε δε επίθεση εναντίον της ΝΔ, σημειώνοντας πως «φτάσαμε εδώ, διότι τα τελευταία έξι χρόνια κανένας δεν ανέλαβε τις ευθύνες του για την πορεία αυτής της χώρας, γιατί έξι χρόνια γιγαντώσαμε το πελατειακό κράτος που πνίγει κάθε πρωτοβουλία, γιατί δεν στηρίξαμε την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις διαφορές μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τονίζοντας πως το Κίνημα «ξέρει πως κάθε μέρα που κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών τόσο αυξάνει η ευθύνη του απέναντι στη χώρα και σε αυτούς».

«Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας για να πάει ο τόπος μπροστά και για να γίνει αυτό δεν αρκεί να αραδιάζεις προεκλογικό κατεβατό μέτρων που ποτέ δεν υλοποιούνται» ανέφερε, προσθέτοντας ότι «από εκείνους δεν ακούσαμε τίποτα για την ανάπτυξη, για το τι θα παράγει και εξάγει αυτή η χώρα, τίποτα για την στήριξη της μέσης ελληνικής οικογένειας, του αγρότη και των χαμηλών εισοδημάτων».

«Η χώρα χρειάζεται σχέδιο σοβαρό και είμαστε ήδη έτοιμοι για το σχέδιο των 100 πρώτων ημερών, ένα σχέδιο ''άμεσης δράσης'' για τη στήριξη της αγοράς, την ενίσχυση των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων και για τον περιορισμό της κρατικής σπατάλης» υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Κατηγόρησε δε τη ΝΔ ότι με το «πάγωμα των μισθών και τη συνεχή φοροεπιδρομή στη μεσαία τάξη, έχει αδιέξοδη πολιτική που συνεχίζει τον φαύλο κύκλο, βαθαίνει την ύφεση και οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερο δημοσιονομικό πρόβλημα».

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε ακόμη στην ομιλία του στην ΔΕΘ σημειώνοντας ότι «μέσα στις 100 πρώτες μέρες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ θα γίνουν τα μέτρα πράξη με την ψήφιση πέντε νομοσχεδίων, ενώ μέσα στο πρώτο τρίμηνο θα κατατεθεί στην Βουλή και στην ΕΕ το νέο τριετές Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης με το οποίο θα διαπραγματευθούμε στις Βρυξέλλες».

«Μέσα στην πρώτη τετραετία της διακυβέρνησής μας η Ελλάδα θα αλλάξει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου εστιάζοντας στην πολιτική θέση του Κινήματος για την «πράσινη ανάπτυξη».

Πρόσθεσε πως «το δεύτερο μεγάλο αναπόσπαστο τμήμα του σχεδίου εθνικής ανάτασης είναι η αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος», μιλώντας για «νέο εκλογικό νόμο που θα σπάει τις αχανείς εκλογικές περιφέρειες, αναμόρφωση του «πόθεν έσχες», ανάρτηση των υπογραφών υπουργών και των πράξεων Δημοσίου και Αυτοδιοίκησης, και «σκληρά μέτρα» για τον έλεγχο του πολιτικού χρήματος ώστε οι πηγές χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών να είναι εμφανείς».

«Αυτά τα μέτρα δεν κοστίζουν σε χρήμα, βούληση χρειάζεται» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και δεσμεύτηκε πως όπου χρειαστεί θα συγκρουστεί με τα συμφέροντα και τα κατεστημένα που δεν θέλουν την αλλαγή και την πρόοδο, και ότι δεν θα αφήσει στο σκοτάδι υποθέσεις αδιαφάνειας του χθες.

«Μαζί και μόνο μαζί θα βάλουμε μπροστά την Ελλάδα και θα φτιάξουμε ένα καλύτερο αύριο που έχει να δώσει σε όλους μας και όχι μονάχα στους πράσινους, τους κόκκινους και τους μπλε, και θα πετύχει αυτή η προσπάθεια σε μια Ελλάδα με πολιτική ηγεσία που δεν χρωστάει σε κανένα, μόνο στον ίδιο το λαό» κατέληξε.

Οπως ανακοινώθηκε τέλος από το ΠΑΣΟΚ, ο Γ.Παπανδρέου θα είναι υποψήφιος στις εκλογικές περιφέρειες Α’ Θεσσαλονίκης και Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου