Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Γ. Παπανδρέου: Ο τόπος δεν αντέχει ηγεσίες που φυγομαχούν

  • Σε Α' Θεσσαλονίκης και Αττικής υποψήφιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Ψήφο αυτοδυναμίας ζήτησε και από τους πολίτες της Τρίπολης ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ. “Δώστε μου τη δύναμη να αλλάξουμε τα πράγματα. Έχουμε το όραμα, το σχέδιο, τις λύσεις για να πάμε τη χώρα μπροστά. Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης, ψήφο αυτοδυναμίας. Ο τόπος δεν αντέχει ηγεσίες που κρύβονται στα δύσκολα και φυγομαχούν μπροστά στα προβλήματα”, τόνισε.


Δήλωσε διατεθειμένος να συγκρουστεί “με κάθε αντίληψη και κάθε κατεστημένο που κρατά τον τόπο μας πίσω”, επαναλαμβάνοντας ότι δεν χρωστάει σε κανέναν. Εκτενείς αναφορές έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στα θέματα της κρίσης, λέγοντας ότι η έξοδος από την οικονομική κρίση θα υπάρξει μέσα από διαφορετικές πολιτικές. Συγκεκριμένα είπε: “Θα προχωρήσουμε, πρώτα, σε ένα σχέδιο 100 ημερών, ένα σχέδιο «άμεσης δράσης» για τη στήριξη της αγοράς, για την ενίσχυση των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων, για τον περιορισμό της κρατικής σπατάλης”.

Με αυτόν τον τρόπο, είπε, “θα κρατήσουμε την αγορά ζωντανή και θα δώσουμε πνοή στην οικονομία, θα δημιουργήσουμε τη βάση για να πάμε και στο επόμενο βήμα: στην πράσινη ανάπτυξη, στη ριζική αλλαγή του τρόπου με τον οποίο παράγουμε, καταναλώνουμε και ζούμε”.

  • Οι δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε για τη στήριξη του εισοδήματος, με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, με έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, με μέτρα προστασίας των δανειοληπτών και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, με την καταπολέμηση της ακρίβειας, με τη ριζική φορολογική μεταρρύθμιση που θα προωθήσει την αναδιανομή βαρών και πλούτου, με την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας, με την αύξηση των Δημοσίων Επενδύσεων, με μέτρα για ένεση ρευστότητας στην αγορά, με την αλλαγή του ΤΕΙΡΕΣΙΑ, με πρωτοβουλίες για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι θα υπάρξει προστασία και ενίσχυση της απασχόλησης, με επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους νέους, με αύξηση του επιδόματος ανεργίας, με μέτρα για την προστασία των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, με προγράμματα κοινωνικής εργασίας, με νοικοκύρεμα στα δημόσια οικονομικά, με την καταπολέμηση της σπατάλης και την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων, με πλήρη αναδιάρθρωση της φορολογικής διοίκησης και των μηχανισμών ελέγχου.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, τις 100 πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, “όλα αυτά τα μέτρα θα έχουν τεθεί σε εφαρμογή, με την ψήφιση πέντε νομοσχεδίων που θα βάζουν τα θεμέλια για την ανασυγκρότηση της χώρας, για να επιστρέψουμε σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και να μπούμε ξανά σε τροχιά κοινωνικής συνοχής”.

Εντός του ίδιου χρονικού ορίζοντα, το ΠΑΣΟΚ θα κατατεθεί στη Βουλή και στην ΕΕ ένα νέο τριετές Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, που “θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα του χρέους και του ελλείμματος και θα βάζει ξανά την χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης. Ένα πρόγραμμα αξιόπιστο, που θα το διαπραγματευθούμε στις Βρυξέλλες, όπως εμείς ξέρουμε να διαπραγματευόμαστε”.

*Υποψήφιος στις εκλογικές περιφέρειες Α’ Θεσσαλονίκης και Αττικής θα είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου