Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

ΝΔ: Eν αναμονή των ψηφοδελτίων

Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν τη Ν.Δ. να υπολείπεται του ΠΑΣΟΚ από 4,7 έως 6,2 μονάδες συνεδριάζει, αυτή την ώραι, υπό τον Πρωθυπουργό η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του κόμματος και στη συνέχεια αναμένεται η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων. Το βράδυ ο Κ. Καραμανλής μιλά σε μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Χθες ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε εκδήλωση γυναικών της Νέας Δημοκρατίας, έδωσε απάντηση στον στα όσα είπε στην ΔΕΘ ο Γ. Παπανδρέου για την οικονομία.

Κατηγόρησε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ότι "ξεπέρασε κάθε όριο στην αοριστία, στις γενικολογίες και τα ευχολόγια" και πρόσθεσε ότι η απουσία οποιουδήποτε σοβαρού μέτρου οικονομικής πολιτικής αποδεικνύει πως το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης και το μόνο που διαθέτει είναι ανέφικτες υποσχέσεις σε όλους, εξωπραγματικές παροχές προς κάθε κατεύθυνση.

"Δίνει υποσχέσεις που καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να τηρήσει τα επόμενα χρόνια, έχει μόνο ασύνδετα, ευχάριστα μέτρα. Απουσιάζει έστω και ένα δυσάρεστο και αναγκαίο μέτρο στις κρίσιμες συνθήκες που ζούμε".

Ρώτησε ο πρωθυπουργός: "Αντιμετωπίζονται οι συνέπειες μιας τόσο σοβαρής διεθνούς κρίσης μόνο με ευχάριστες γενικολογίες; Που θα βρεθούν τα απίστευτα ποσά για να εκπληρωθούν οι τόσες υποσχέσεις;"

Ο κ. Καραμανλής είπε ότι η επιδίωξη της ομιλίας του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ ήταν να παραπλανηθούν οι πολίτες.

Συνεχίζοντας την ομιλία του ανέφερε ότι κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την αλήθεια και ότι οφείλουμε τώρα, άμεσα να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο δημόσιο χρέος που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν και κληρονόμησαν.

"Απαιτούνται πιεστικά συγκεκριμένες λύσεις" είπε.

Οι παροχές του ΠΑΣΟΚ, είπε ο κ. Καραμανλής, είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας, δεν τις αντέχει η οικονομία, θα οδηγήσουν σε μεγάλα οικονομικά αδιέξοδα, θα χαθεί πολύτιμος χρόνος, θα πολλαπλασιαστούν τα προβλήματα και έτσι μετά από τα πρόσκαιρα ευχάριστα μέτρα η αμείλικτη πραγματικότητα θα οδηγήσει σε ακόμη πιο σκληρά μέτρα από τις αναγκαίες αποφάσεις που προτείνει τώρα η κυβέρνηση.

Οι εκλογές του Οκτωβρίου, είπε ο πρωθυπουργός, είναι οι πιο κρίσιμες της μεταπολιτευτικής περιόδου. "Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες με καθαρό μήνυμα, με καθαρό διακύβευμα, να πάρουμε σήμερα τις δύσκολες αποφάσεις για να έχουν αύριο σίγουρο μέλλον τα παιδιά μας".

Το 2011 πρέπει να είναι η αρχή μιας νέας προοπτικής είπε ο κ. Καραμανλής, να κάνουμε την διεθνή κρίση εθνική ευκαιρία. Αυτό επιτάσσει το εθνικό συμφέρον και αυτό είναι πάντα προτεραιότητα για την παράταξή μας. Το 2010 θα είναι καθοριστικό για την πορεία της οικονομίας. Από τις πολιτικές που θα εφαρμοστούν θα εξαρτηθεί η έκταση, η ένταση και η διάρκεια των δυσμενών επιπτώσεων, θα κριθούν οι αντοχές της οικονομίας, θα κριθεί το μέλλον της πατρίδας μας.

Ακολούθως επιτέθηκε στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ για τα όσα είπε στην ΔΕΘ υποστηρίζοντας ότι συνθέτουν ένα "συνονθύλευμα αντιφάσεων". "Επιστρέφουν στο άγχος, στις πρακτικές του δώστα όλα του 89, εξαγγέλλουν δράσεις που είτε έγιναν τα τελευταία χρόνια, είτε είναι σε εξέλιξη, υπόσχονται μαγικό φορολογικό σύστημα που θα αυξήσει δήθεν τα έσοδα χωρίς να επιβαρύνει τα νοικοκυριά, στην πραγματικότητα όμως εξαγγέλλουν νέους φόρους. Δεν συμφωνούν όμως ούτε καν μεταξύ τους. Άλλα υποστηρίζουν το πρωί και άλλα το βράδυ, άλλα λέει ο ένας και άλλα λέει ο άλλος".

Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ακόμη δεν κατάλαβε την κρισιμότητα των περιστάσεων. Ως κυβέρνηση, είπε, το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε το δημόσιο χρέος στο 30% και το έφτασε στο 100%, υποχρέωσε τη χώρα να πληρώνει μόνο για τους τόκους 12 δισ. ευρώ το χρόνο. Ως αντιπολίτευση αντέτασσαν διαρκώς ένα μονότονο όχι σε κάθε αναγκαία αλλαγή. Στο τελευταίο διάστημα επιχείρησαν να εγκλωβίσουν τη χώρα σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Εκβίαζαν την ίδια τη χώρα.

"Απέρριψα τον εκβιασμό τους και ζητώ νωπή εντολή, ζητώ να αποφασίσουν οι πολίτες, να κρίνετε εσείς ποιός μπορεί να αντιμετωπίσει τις έκτακτες καταστάσεις της διεθνούς κρίσης, εσείς επιλέγετε ανάμεσα στην σιγουριά και την αβεβαιότητα εσείς επιλέγετε πρωθυπουργό. Αποφασίστε λοιπόν με το χέρι στην καρδιά" Ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου