Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Εκτός και ο Β.Μαγγίνας

  • Το σπίτι - «αναψυκτήριο» σε δασική περιοχής και κυρίως η «φιλοξενία» σε αυτό ανασφάλιστων εργατών από τον τότε υπουργό Απασχόλησης τον οδήγησαν εκτός ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας.

  • Ακόμη ένα στέλεχος της κυβέρνησης που ενεπλάκη σε υποθέσεις που «πλήγωσαν» τον Κ.Καραμανλή και το Μαξίμου βρέθηκε οριστικά εκτός ψηφοδελτίων.

  • Το πρωί της Δευτέρας έγινε γνωστό ότι ο Βασίλης Μαγγίνας δεν πρόκειται να είναι μεταξύ των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Εκτός και ο Β.Μαγγίνας

Ο πρώην υπουργός Απασχόλησης, είχε διαδεχθεί τον Σάββα Τσιτουρίδη, ο οποίος είχε παραιτηθεί όταν στενός του συνεργάτης ενεπλάκη στο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου. Ωστόσο και η θητεία του κ. Μαγγίνα αποδείχθηκε βραχύβια, καθώς αποκαλύφθηκε ότι διατηρούσε κατοικία σε περιοχή όπου αυτό απαγορεύεται, σε δασική περιοχή στο Κορωπί, έχοντας πάρει άδεια... αναψυκτηρίου.

Το κλίμα για τον υπουργό Απασχόλησης έγινε ακόμη βαρύτερο όταν αποκαλύφθηκε ότι στο σπίτι - αναψυκτήριο απασχολούντο αλλοδαποί, οι οποίοι δεν είχαν δηλωθεί ως προσωπικό. Ο ισχυρισμός του κ. Μαγγίνα ότι ευρίσκοντοι εκεί ως «φιλοξενούμενοι» μάλλον επιδείνωσε παρά βελτίωσε την εικόνα του, εξωθώντας τον τελικά σε παραίτηση από την κυβέρνηση.

Σήμερα ο κ. Βασίλης Μαγγίνας ανακοίνωσε την απόφασή του να μην συμμετάσχει στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, παραιτούμενος έτσι από τη διεκδίκηση μίας θέσης στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηρωϊκή έξοδος Μαγγίνα ενεργοποιήθηκε μόλις ο πρώην Υπουργός βεβαιώθηκε απολύτως ότι δεν είχε συμπεριληφθεί στις λίστες της Ν.Δ.

Με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή ο κ. Μαγγίνας σημειώνει: "Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την παρατεταμένη αμφισβήτηση της υποψηφιότητάς μου επιβάλλουν να μην διεκδικήσω στις προσεχείς εκλογές την ψήφο των συμπολιτών μου, των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι πάντοτε με περιέβαλλαν με την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους. Η εξέλιξη αυτή και με προσβάλλει και με αδικεί. Ωστόσο, η προσωπική και πολιτική μου αξιοπρέπεια με υποχρεώνουν να σιωπήσω για να μην δώσω το δικαίωμα στον οιονδήποτε να δημιουργήσει πρόβλημα στην παράταξή μου και στον Κώστα Καραμανλή, την ώρα μιας κρίσιμης εκλογικής μάχης. Εύχομαι κάθε επιτυχία στη ΝΔ".

  • "Σκληροί οι κανόνες"

«Η πολιτική έχει τους δικούς της ηθικούς κανόνες που είναι πάρα πολύ σκληροί», δήλωσε η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά σε συνέντευξή της στο ρ/σ Real Fm. «Εκείνο που δεν συγχωρούν οι ψηφοφόροι και αισθάνονται πληγωμένοι, είναι ότι κάποιοι δεν τίμησαν την εμπιστοσύνη του Καραμανλή και δεν τίμησαν τις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας», δήλωσε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενη στην απόφαση του Β. Μαγγίνα να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές η κ. Πετραλιά τόνισε: «Ο κ. Μαγγίνας είναι ένας πολύ σοβαρός πολιτικός με έργο, η απόφασή του είναι σεβαστή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου