Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Ψήφο αυτοδυναμίας ζήτησε από την Τρίπολη ο Γ. Παπανδρέου

  • «Εχουμε το σχέδιο για να πάμε τη χώρα μπροστά» τόνισε στην ομιλία του



Ο κ. Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του στην Τρίπολη απευθύνθηκε ευθέως και προς τους ψηφοφόρους της ΝΔ (ΕURΟΚΙΝΙSSΙ/ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΓΙΩΤΗΣ)


Με την ώθηση που του δίνουν και οι δημοσκοπήσεις, το ΠαΣοΚ μπαίνει στην τελική ευθεία προς τις εκλογές και επικεντρώνει τις προσπάθειές του στην αποφυγή λαθών και στην τήρηση όλων των δεσμεύσεων περί νηφαλιότητας και ηπιότητας. Παρακολουθώντας την κρίση που ξεσπάει στο εσωτερικό της ΝΔ, χαρακτηριστικός ήταν χθες ο τρόπος με τον οποίο (δεν) σχολιάστηκαν τα όσα είπε ο κ. Σ. Τσιτουρίδης μετά τον αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια: «Τα λόγια του κ. Τσιτουρίδη μιλούν από μόνα τους» σημείωσε ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου όταν ρωτήθηκε σχετικώς.

Παράλληλα ο κ. Γ. Παπανδρέου απευθύνθηκε χθες ευθέως και στους ψηφοφόρους της ΝΔ μιλώντας στην Αρκαδία- μια περιοχή όπου είχε μεγάλη εκλογική δύναμη ο κ. Π. Τατούλης, ο οποίος δεν είναι υποψήφιος στις εκλογές και έχει μάλλον ταχθεί απέναντι από τον κ. Καραμανλή. Ο κ. Παπανδρέου χαρακτηριστικά υπογράμμισε: «Ηρθε η ώρα να μιλήσουμε στον γείτονά μας, τον απογοητευμένο ψηφοφόρο της ΝΔ, και να του πούμε:“Είτε ψηφίσειςείτε δεν ψηφίσεις ΠαΣοΚ, εμείς θα παλέψουμε να σε κάνουμε περήφανο”» .

Κορυφαία στελέχη του κόμματος μιλούν πάντως πλέον ανοιχτά για τη δημιουργία «ρεύματος», αλλά είναι φανερό ότι βασική αγωνία της Ιπποκράτους είναι να καλλιεργηθεί και να εμπεδωθεί το κλίμα εμπιστοσύνης, με την αποφυγή κάθε ένδειξης αλαζονείας. Παρά ταύτα, ο κύριος όγκος του προβληματισμού στρέφεται στην επόμενη ημέρα και στην κατάσταση που θα παραλάβει το ΠαΣοΚ, εφόσον κερδίσει τις εκλογές.

Ηδη αρχίζουν να αναθεωρούνται οι εκτιμήσεις για την πραγματική δημοσιονομική κατάσταση, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι το έλλειμμα ήδη πλησιάζει το 8% και με ανοδικές τάσεις, ενώ το ενδεχόμενο πρόσθετου δανεισμού δεν έχει αποκλειστεί. Οι σχετικές αναφορές της κυρίας Λούκας Κατσέλη πάντως και η προσπάθεια εκμετάλλευσής τους από τον κ. Γ. Κουμουτσάκο προκάλεσαν προς στιγμήν κάποιον εκνευρισμό στην Ιπποκράτους.

Κ ατά την ομιλία του στην Τρίπολη ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι έχει έλθει η ώρα «να σημάνουμε εγερτήριο όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου, που διψάνε να ξαναδούν αυτή τη χώρα να προοδεύει και να πρωταγωνιστεί» και ζήτησε από τους πολίτες ψήφο εμπιστοσύνης και ψήφο αυτοδυναμίας. «Δώστε μου τη δύναμη να αλλάξουμε τα πράγματα! Εχουμε το όραμα, το σχέδιο, τις λύσεις για να πάμε τη χώρα μπροστά» υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου και προσέθεσε: «Δεσμεύομαι ότι όπου χρειαστεί, θα συγκρουστώ. Δεσμεύομαι ότι δεν θα κάνω ούτε βήμα πίσω».

Ο κ. Παπανδρέου επανήλθε και στο θέμα των σκανδάλων και δεσμεύθηκε για τη διαλεύκανση όλων των υποθέσεων που αποκαλύφθηκαν τα τελευταία χρόνια. «Δεν θα σταματήσω μέχρι να αποκαλύψω τους ενόχους! Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης. Ψήφο αυτοδυναμίας!». Χθες εξάλλου επιβεβαιώθηκε και η κάθοδος του κ. Παπανδρέου στις περιφέρειες Αττικής και Α΄ Θεσσαλονίκης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΓ. ΚΩΒΑΙΟΣ | ΤΟ ΒΗΜΑ, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου