Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009

Στο «στόχαστρο» του ΠΑΣΟΚ και πάλι η ΕΡΤ

  • Την κατηγορεί για υπερπροβολή των κυβερνητικών θέσεων
  • «Θίγει τη δημοσιογραφική μας ομάδα», απαντά η διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης

Προπαγάνδα και μεροληψία υπέρ της κυβέρνησης καταλογίζει στην κρατική τηλεόραση το ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με την κάλυψη της δραστηριότητας των πολιτικών αρχηγών, των κομμάτων και την προβολή των θέσεών τους. «Το ΠΑΣΟΚ θίγει τη δημοσιογραφική ομάδα της ΕΡΤ», απαντά η διοίκησή της και παραπέμπει το κόμμα στο ΕΣΡ.

“Η δημόσια τηλεόραση γράφει ένα νέο 'έπος' προπαγάνδας, που θα ζήλευε κάθε εταιρεία προβολής και διαφήμισης. Για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας, βεβαίως. Και μάλιστα, με τα λεφτά του Έλληνα πολίτη”, τονίζει στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα επικρίνει την ΕΡΤ, λέγοντας ότι διαχειρίζεται τον τηλεοπτικό χρόνο κατά το δοκούν και ότι χρησιμοποιεί το ρεπορτάζ με τρόπο που η ΝΔ να θέτει ερωτήματα ή να προβάλλει στοιχεία που φαίνεται ότι μένουν αναπάντητα και κυρίως από το ΠΑΣΟΚ.

“Η ΕΡΤ συστηματικά προβάλλει δραστηριότητες υπουργών, που είναι ενταγμένες στην προσωπική και κομματική προεκλογική τους καμπάνια, και 'βάζει στο ψυγείο' δημοσιογράφους επειδή απλώς καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ ή δεν τους είναι αρεστοί”, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Τέλος, το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι “εφόσον συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, θα προσφύγουμε στο ΕΣΡ και τη Δικαιοσύνη”.

Στο Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης παραπέμπει το ΠΑΣΟΚ η διοίκηση της ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι τηρεί απαρέγκλιτα τις κατευθυντήριες γραμμές του ΕΣΡ, αλλά και τις διατάξεις και τις αποφάσεις της Διακομματικής Επιτροπής. Απαντώντας στις επικρίσεις του κόμματος, αναφέρει ότι "θίγει σήμερα τη δημοσιογραφική ομάδα της ΕΡΤ, η οποία με αξιοπρέπεια και αυστηρό επαγγελματισμό επιτελεί το έργο της, που επιβραβεύει η κοινωνία, όπως προκύπτει απ’ όλες τις μετρήσεις, ποιοτικές και ποσοτικές".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου