Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

«Στην πρώτη 4ετία μας η Ελλάδα θα αλλάξει»

  • ΓΙΩΡΓΟΣ: ΘΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ

Σε μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου υποσχέθηκε, χθες το βράδυ, μπροστά σε ένα παλλόμενο από ενθουσιασμό κοινό που είχε φτάσει από κάθε άκρη της Αρκαδίας και τους γύρω νομούς, να αλλάξει τη χώρα με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.

«Με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ θα αλλάξουμε τη χώρα. Ενα πρόγραμμα αξιόπιστο, που θα το διαπραγμα-τευτούμε με τις Βρυξέλλες όπως μόνο εμείς ξέρουμε να διαπραγμα-τευόμαστε», τόνισε ο Γ. Παπανδρέου στη συγκέντρωση της Τρίπολης

«Με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ θα αλλάξουμε τη χώρα. Ενα πρόγραμμα αξιόπιστο, που θα το διαπραγμα-τευτούμε με τις Βρυξέλλες όπως μόνο εμείς ξέρουμε να διαπραγμα-τευόμαστε», τόνισε ο Γ. Παπανδρέου στη συγκέντρωση της Τρίπολης «Ενα πρόγραμμα αξιόπιστο, που θα το διαπραγματευτούμε στις Βρυξέλλες όπως εμείς ξέρουμε να διαπραγματευόμαστε! Και θα πετύχουμε. Μέσα στην πρώτη τετραετία της διακυβέρνησής μας η Ελλάδα θα αλλάξει. Και θα την αλλάξουμε όλοι μαζί», τόνισε στους συγκεντρωμένους που τον επευφημούσαν με το σύνθημα «Να τος, να τος ο πρωθυπουργός».

Ο Γ. Παπανδρέου, πέρα από το οικονομικό πρόγραμμα, έδωσε έμφαση στο σχέδιο της εθνικής ανάτασης για την αλλαγή του κράτους, προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ διοίκησης και πολιτών. Ως συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ανέφερε: «Ηλεκτρονική διακυβέρνηση παντού. Ολες οι υποθέσεις των πολιτών μέσω ΚΕΠ. ΚΕΠ παντού. Ετήσιος γενικός διαγωνισμός από το ΑΣΕΠ για την πρόσληψη όλων των μόνιμων στελεχών του Δημοσίου. Τέρμα στα παραθυράκια. Τέρμα στο κομματικό ρουσφέτι».

  • «Ούτε ένα ευρώ»

Ανακοίνωσε μέτρα βελτίωσης της δημόσιας ζωής που δεν κοστίζουν ούτε ένα ευρώ, όπως είπε, και πρόσθεσε: «Δεν κοστίζει τίποτα ένας νέος εκλογικός νόμος που θα σπάει τις αχανείς εκλογικές περιφέρειες. Που θα μειώνει δραστικά τις εκλογικές δαπάνες, επιφέροντας γερό χτύπημα στο μαύρο πολιτικό χρήμα. Δεν κοστίζει τίποτα η αναμόρφωση του θεσμού του "πόθεν έσχες", ώστε να κατάσχονται υπέρ του Δημοσίου όσα περιουσιακά στοιχεία δεν δηλώνονται».

Για τα σκάνδαλα που έπληξαν τη ζωή της χώρας τόνισε: «Δεν θα σταματήσω μέχρι να αποκαλύψω τους ενόχους! Δεν σηκώνει ο τόπος άλλη συγκάλυψη», ενώ ξεκαθάρισε ότι «κανένα στέλεχος δεν θα επανέλθει σε θέση που κατείχε στο παρελθόν χωρίς να κριθεί προηγουμένως».

Για την Παιδεία σημείωσε: «Δεσμευόμαστε για τη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης με το 5% του ΑΕΠ και για ένα δισ. ευρώ περισσότερα από τον πρώτο προϋπολογισμό μας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επευφημήθηκε ιδιαίτερα όταν άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση της Ν.Δ. και τόνισε ότι οι Αρκάδες περιμένουν χρόνια τώρα να ολοκληρωθούν τα έργα που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ είχαν σχεδιάσει ή ξεκινήσει.

  • Για την Αρκαδία

Αναφέρθηκε στον υδροταμιευτήρα της λίμνης Τάκα της Τεγέας, που παραμένει ανενεργός 6 χρόνια, στις καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες που ακολούθησαν στο λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης και που απέδειξαν την παντελή έλλειψη σεβασμού και την αναλγησία αυτής της κυβέρνησης, στο άλυτο κτιριακό πρόβλημα του Πανεπιστημίου που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ, στην καθυστέρηση της κατασκευής της μονάδας φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη, στην υποβάθμιση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου μέσω του επιχειρούμενου εκσυγχρονισμού του, αλλά και σε πολλά άλλα παραδείγματα για τα οποία δεσμεύτηκε ο ίδιος για το ξεπέρασμά τους, ώστε η Αρκαδία να μπει στον δρόμο της πραγματικής ανάπτυξής της, γιατί δεν μπορεί να περιμένει άλλο.

Παρών στη συγκέντρωση ήταν και ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του κόμματος Κώστας Λαλιώτης, του οποίου η εμφάνιση προκάλεσε ενθουσιασμό, ενώ κατά την άφιξή του τον υποδέχθηκε ο Δημ. Ρέππας.*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου