Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Λάμπρος Μίχος: Η φωνή των πολιτών της Δυτικής Αθήνας


Μεγάλη προοιωνίζεται η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές, αφού πλέον έχει γίνει συνείδηση ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, απέτυχε παταγωδώς σε όλα τα «μέτωπα». Έδειξε ότι δεν γνωρίζει τα προβλήματα, δεν έχει λύσεις, δεν έχει στελέχη, δεν έχει όραμα για τον τόπο. Το ΠΑΣΟΚ είναι πανέτοιμο και ανανεωμένο θα δώσει τη μάχη και θα την κερδίσει. Η ανανέωση για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον Γιώργο Παπανδρέου ήταν ένα στοίχημα που μάλλον φαίνεται να το κερδίζει. Η έξοδος από την κοινωνική, οικονομική, πολιτική και ηθική κρίση που μαστίζει τη χώρα, απαιτεί μια μεγάλη πλειοψηφία που θα δώσει τη δύναμη στο ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει στις ριζικές αλλαγές που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία. Οι νέοι άνθρωποι που έχουν στοιχηθεί στις τάξεις του Κινήματος αποτελούν εχέγγυο.


Ο Λάμπρος Μίχος, δήμαρχος της Αγίας Βαρβάρας και πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας, ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση του Γιώργου Παπανδρέου για να είναι υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Αθήνας. Ο Λάμπρος Μίχος που έχει ένα τεράστιο έργο στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φιλοδοξεί να υπηρετήσει με το ίδιο πάθος που εργάστηκε για την Αγία Βαρβάρα και με τον ΑΣΔΑ, τους πολίτες της μεγάλης περιφέρειας της Β’ Αθήνας και ιδιαίτερα της Δυτικής Αθήνας, μια περιοχή από την οποία προέρχεται και έχει δώσει όλες τις δυνάμεις του στην υπηρεσία των πολιτών της.


Αξίζει να υπογραμμίσουμε το έργο του στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας, που την μεταμόρφωσε σε μια σύγχρονη πόλη. Και είναι βέβαιο ότι ο Λάμπρος Μίχος γνωρίζει με πλήρη επάρκεια τα προβλήματα της περιοχής. Είναι σε θέση να ισχυριστεί ότι ένιωσε την αγωνία των ανθρώπων της Δυτικής Αθήνας από τότε που… γεννήθηκε! Έχει βαθιές ρίζες στη Δυτική Αθήνα, και γνωρίζει μέχρι κεραίας τα προβλήματά της, τα δρομάκια της, τις γειτονιές της, τις πλατείες της, τους ανθρώπους της.


Οι αγώνες του μέσα από τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας κινητοποίησαν τον πληθυσμό, κωδικοποίησαν τα προβλήματα της περιοχής, και ύψωσαν τείχη στην υλοποίηση των σχεδίων της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που τα τελευταία χρόνια κράτησε υποβαθμισμένη τη Δυτική Αττική Αττικής, μια περιοχή που βάλλεται πανταχόθεν και περιβαλλοντικά, αφού έχει καταντήσει να υφίσταται τα «απόβλητα» της πρωτεύουσας, στέκεται όμως ορθή και αγωνίζεται και για τη δημοκρατία και για καλύτερες συνθήκες ζωής, κάνοντας αγώνες για το περιβάλλον και την ευαισθητοποίηση του κόσμου ώστε να προστατευθούν οι τελευταίοι περιβαλλοντικοί πνεύμονες της Αττικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι καθιέρωσε την «Ελευσίνια Πορεία Περιβάλλοντος» ως έναν σημαντικό θεσμό με κινηματικά χαρακτηριστικά, ως έναν θεσμό περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και ανοικτής δράσης των πολιτών.


Ο Λάμπρος Μίχος πρωτοστάτησε στους αγώνες για την ανατροπή των κυβερνητικών αποφάσεων και των σχεδίων λειτουργίας νέας Μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στη «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ», επέκτασης των εγκαταστάσεων της «ΠΕΤΡΟΛΑ» στην Ελευσίνα, ίδρυσης εμπορικού λιμανιού στον Σκαραμαγκά, κατασκευής Μονάδας επεξεργασίας τοξικών αποβλήτων στη Μάνδρα και εγκατάστασης δεξαμενών καυσίμων στη λίμνη Κουμουνδούρου την τσιμεντοποίηση του Ελαιώνα, την εγκατάλειψη του Πάρκου ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, τη στασιμότητα στα θέματα των χωματερών και των στρατοπέδων, των φυλακών. Έχει δηλώσει εμφαντικά: «Οι ζωές μας αξίζουν περισσότερο από τα κέρδη τους και εμείς δηλώνουμε ότι θα ανατρέψουμε αυτήν την καταστροφική πολιτική που οδηγεί στον περιβαλλοντικό θάνατο της περιοχής μας. Ότι θα θέσουμε τέρμα στη σημερινή εικόνα των Δυτικών προαστίων, μιας περιοχής με 2000 ρυπογόνες μονάδες που αντιπροσωπεύουν το 40% περίπου του συνόλου της βαριάς βιομηχανίας της χώρας». Ο Λάμπρος Μίχος είναι αποφασισμένος να δώσει μαζί με τους πολίτες τη μάχη ώστε να ανασταλούν άμεσα όλες οι άδειες και οι Υπουργικές Αποφάσεις που νομιμοποιούν αυτά τα καταστροφικά σχέδια, και θα απαιτηθεί η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου απορρύπανσης και την αύξηση της χρηματοδότησης για το πράσινο και τους ελεύθερους χώρους.


Είναι βέβαιο ότι με την παρουσία του Λάμπρου Μίχου στη Βουλή θα ακουστεί η φωνή των πολιτών της Δυτικής Αθήνας. Τα περιβαλλοντικά προβλήματα θα μπουν στην ημερήσια διάταξη, η ποιότητα ζωής όλων των πολιτών, η δημιουργία προϋποθέσεων για μια καθημερινότητα που θα είναι αντάξια των αγώνων που έχει δώσει ο πληθυσμός της περιοχής για αξίες και ιδανικά.


Η Δυτική Αθήνα ήταν και είναι πάντα στην πρώτη γραμμή. Στους πολίτες θα δοθεί η ευκαιρία να στηρίξουν τον Λάμπρο Μίχο, έναν άνθρωπο που προέρχεται από τα σπλάχνα της Δυτικής Αθήνας και είναι αποφασισμένος να παλέψει γ’ αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου