Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

«Αλλο τα γκάλοπ και άλλο η κάλπη»

  • ΕΛΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΝΗΜΗ, ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ
  • Το κυβερνητικό σύνθημα, για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ, επαναλαμβάνει η υποψήφια της Ν.Δ. στην Αργολίδα, Ελσα Παπαδημητρίου.


«Κινητικότητα» παρατηρείται στην εκλογική σας περιφέρεια, κυρία Παπαδημητρίου. Αλλος αποχωρεί επεισοδιακά κι άλλος έρχεται με σήμα κατατεθέν ισχυρές... πλάτες. Αισθάνεστε το πλευροκόπημα;

«Το μοναδικό σήμα κατατεθέν στην Αργολίδα είναι το όνομά μου: Ελσα. Η δύναμή μου είναι η αγάπη, η αφοσίωση και η στήριξη των συμπολιτών μου. Τα υπόλοιπα ούτε τα αισθάνομαι ούτε με αφορούν».

  • Η εποχή για τη Ν.Δ. είναι πολύ δύσκολη. Τι έφταιξε;

«Οι δυσκολίες κάθε εποχής αντανακλώνται στην κυβέρνηση που τις διαχειρίζεται. Ελαχε σε μας να κυβερνήσουμε αντιμετωπίζοντας την οξύτερη παγκόσμια κρίση από τη δεκαετία του '30. Θα αντεπεξέλθουμε. Οι Ελληνες έχουν μνήμη, κρίση και αυτοπεποίθηση».

  • Λέτε στους ψηφοφόρους σας τις πραγματικές αιτίες της προεξοφλούμενης, από τις δημοσκοπήσεις -και όχι μόνο- ήττας;

«Μάλλον δεν προεξοφλώ τις ίδιες εξελίξεις με σας».

  • Οι κουμπάροι, τα ομόλογα, το Βατοπέδι, ο Παυλίδης ή η Ζίμενς στοίχισαν περισσότερο;

«Για το Βατοπέδι και τη Siemens ρωτήστε το ΠΑΣΟΚ. Για όλα τα άλλα που μας πλήγωσαν κάνουμε δημόσια -και μάλιστα προεκλογικά- την αυτοκριτική μας. Αλλάζουμε για ν' αλλάξουμε την Ελλάδα. Ποια είναι η δημόσια αυτοκριτική του ΠΑΣΟΚ για τη Siemens;».

  • Η εντολή αποχώρησης των κυβερνητικών βουλευτών από την ψηφοφορία για σύσταση προανακριτικής για το Βατοπέδι, δεν υποδηλώνει φόβο υπερψήφισης;

«Δυστυχώς, επαναλαμβάνει μια κακή κοινοβουλευτική πρακτική -που εισήγαγε το ΠΑΣΟΚ- και συμπλέκει αδικαιολόγητα την ισχύ της πλειοψηφίας με τη μέθεξη της μεγιστοποίησης του επικοινωνιακού αποτελέσματος από την άσκηση πολιτικής: εύκολη αντίπραξη στη δημαγωγία».

  • Εσείς που δώσατε μάχες για το περιβάλλον -και στη συνταγματική αναθεώρηση- πώς αισθάνεστε που επί κυβερνήσεως Ν.Δ. είχαμε τις πιο καταστροφικές πυρκαγιές;

«Αισθάνομαι θλίψη και οργή κάθε φορά που καίγεται έστω και ένα δέντρο. Εχω οικολογική συνείδηση και όχι οικολογίζοντα κομματισμό. Πολιτική ευθύνη έχουμε όλοι μας: μια κοινωνία που είναι έτοιμη να χτίσει οπουδήποτε, με οποιονδήποτε τρόπο, την ίδια ώρα που οργίζεται και λοιδορεί τις κυβερνήσεις για ελαστική εφαρμογή των νόμων που η ίδια παραβιάζει».

  • Πώς να εμπιστευτούν οι μη έχοντες και κατέχοντες πολίτες έναν πολιτικό αρχηγό ο οποίος, είτε προεξοφλεί κι άλλη αφαίμαξη, είτε επαναλαμβάνει όσα υποσχέθηκε το 2004 και δεν σεβάστηκε;

«Ο Κώστας Καραμανλής είναι ο μόνος πρωθυπουργός στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας ο οποίος, σε προεκλογική περίοδο, επέλεξε να είναι ειλικρινής και όχι ευχάριστος. Γιατί δεν περιφέρει από μπαλκόνι σε μπαλκόνι την Ελλάδα ως το γαλατικό χωριό του Αστερίξ -μόνη αλώβητη από την παγκόσμια κρίση. Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ τα επιβάλλει η κρίση για την ασφαλή έξοδο της χώρας από αυτήν. Θα ωφελήσουν μεσοπρόθεσμα τους μη έχοντες. Θα ωφελήσουν και τη μεσαία τάξη, η οποία ασφυκτιά. Το ΠΑΣΟΚ είτε δεν αντιλαμβάνεται είτε προσποιείται ότι δεν αντιλαμβάνεται την έκταση και το βάθος της κρίσης: όλα στον βωμό της ανάκτησης της εξουσίας».

  • Ποιο το διακύβευμα για τη Ν.Δ. μετά την ήττα;

«Μην προτρέχετε! Μπροστά στην κάλπη, οι πολίτες αναμετρώνται με τη συνείδησή τους -όχι με τις δημοσκοπήσεις. Δεν ορίζεται ο νικητής από τους τεμνόμενους κύκλους των ΜΜΕ, των εταιρειών δημοσκοπήσεων και των ιδιοκτητών τους».

  • Είστε σίγουρη ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή ηγεσίας;

«Μα, σε ποιο κόμμα αναφέρεσθε;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου