Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Τούνελ σκληρής λιτότητας

Διετία - σοκ προτείνει η Ν.Δ., τριετία με περιτύλιγμα συμπόνιας το ΠΑΣΟΚ. Ραντεβού για τα μέτρα μετά τις εκλογές δίνει ο Αλμούνια. Αλ. Τσίπρας: Μισθολογικές αυξήσεις 0,8% χωρίζουν τα πακέτα Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ!

Προγράμματα σκληρής λιτότητας, που ρίχνουν το κύριο βάρος της κρίσης στους οικονομικά ασθενέστερους, παρουσίασαν στη ΔΕΘ οι αρχηγοί της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Αυτό τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος, μαζί με τον Γ. Δραγασάκη, παρουσίασε αναλυτική κριτική στις εξαγγελίες των δύο κομμάτων, καθώς και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη του εισοδήματος, την απασχόληση, την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, την επιστροφή της Εθνικής Τράπεζαςp;στο Δημόσιο, τη στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης και την ανάγκη να εφαρμοστεί δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Τα δύο μεγάλα κόμματα παρουσίασαν συμπληρωματικά προγράμματα, που διαφοροποιούνται στον χρόνο υλοποίησής τους. Η Ν.Δ. υιοθετεί τη "θεραπεία - σοκ" σε δύο χρόνια με πάγωμα μισθών. Το ΠΑΣΟΚ την προσαρμογή στην ίδια πολιτική σε τρία χρόνια με αυξήσεις στο ύψος του πληθωρισμού, δηλαδή 0,8%! Από τις Βρυξέλλες, χθες, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Χοακίν Αλμούνια, παρενέβη, υπενθυμίζοντας ότι μετά τις εκλογές η νέα κυβέρνηση θα αναλάβει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που θα συμφωνηθούν, καθιστώντας σαφές ότι είναι στενά τα περιθώρια διαπραγμάτευσης. [Η ΑΥΓΗ: 15/09/2009]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου