Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

ΛΑ.Ο.Σ.: Ισχυρή αστυνομία για «τάξη και ασφάλεια»

  • Στη ΓΑΔΑ επέλεξε να περιοδεύσει χτες ο Γ. Καρατζαφέρης

«Ησυχία, τάξη κι ασφάλεια», σ' αυτές τις λέξεις συμπυκνώνεται το όραμα του ΛΑ.Ο.Σ. και του προέδρου του Γ. Καρατζαφέρη, που χτες απέδωσε τιμές στην Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο περιοδείας του στη ΓΑΔΑ, ως τον μηχανισμό εκείνο που μπορεί να επιβάλει «σιγή νεκροταφείου» καθ' άπασα την Επικράτεια, καθώς, όπως είπε, «είναι ο κυρίαρχος πυλώνας για κοινωνική ειρήνη»!

Ο Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε πως το κόμμα του «αγαπά και τιμά την Αστυνομία», η οποία, όπως είπε, χρήζει υπεράσπισης απ' τις επιθέσεις που δέχεται, αφήνοντας στο απυρόβλητο τις στοχευμένες κατασταλτικές επιθέσεις σε βάρος του εργατικού λαϊκού κινήματος, καθώς και το γεγονός ότι ο προσανατολισμός της αστυνομίας, με πολιτική ευθύνη, είναι σταθερός και καθαρός στο χτύπημα των εργατικών αγώνων. Αλλωστε, είναι απολύτως σαφές ότι η έκκλησή του προς την Αστυνομία να «προφυλάξει την κοινωνική ειρήνη» και προς όλους τους υπόλοιπους «να την αφήσουν ήσυχη», παραπέμπει στο αίτημα να αναλάβουν οι δυνάμεις καταστολής πιο ενεργό ρόλο στο χτύπημα του λαϊκού κινήματος με οποιοδήποτε, κατασκευασμένο ή μη, πρόσχημα. Οπως σαφέστατη και η τοποθέτησή του πως «αν η αστυνομία είναι καλά, είναι καλά και η κοινωνία (...) πιστεύουμε ότι είναι ο κυρίαρχος πυλώνας για κοινωνική ειρήνη».

Σε συνέντευξή του χτες στο δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά, ο Γ. Καρατζαφέρης, σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στη ΝΔ, εμφανίστηκε περίπου δικαιωμένος απ' τις εξελίξεις, αφού, όπως είπε, είχε προειδοποιήσει τον Κ. Καραμανλή με τη φράση «όπως το πηγαίνεις το πράγμα με τα καμώματά σου, ο επόμενος πρωθυπουργός σε λίγους μήνες θα λέγεται Παπανδρέου», τον είχε προτρέψει να «ρωτήσει τη βάση της ΝΔ αν θέλει Παπανδρέου ή εάν θέλει Καραμανλή - Καρατζαφέρη» και τον είχε καλέσει «να το περπατήσουμε μαζί το πράγμα». Οπως είπε, παράγοντες της ΝΔ, προκειμένου να υπηρετήσουν προσωπικές τους στρατηγικές και σκοπιμότητες, δεν επέτρεψαν να προχωρήσει το «συνοικέσιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου