Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Νέα ονόματα στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Πρόσωπα εγνωσμένου κύρους, έμπειρα και καταξιωμένα πολιτικά στελέχη, εκπρόσωποι των τεχνών, των γραμμάτων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, συνδικαλιστικοί παράγοντες, πολίτες που συμμετείχαν σε κάθε είδους κινήματα που αναπτύχθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και άνθρωποι του καθημερινού μόχθου, θα συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ που θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες. Τα ψηφοδέλτια θα είναι σε μεγάλο βαθμό ανανεωμένα, με πολλούς νέους ανθρώπους, ενώ πάνω από 40% θα είναι το ποσοστό των γυναικών που θα συμμετέχουν σε αυτά. "Υπάρχει μεγάλη προσφορά", λέει στην "Κ.Α." ο γραμματέας του ΣΥΝ, Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος ασχολείται με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων.

Ξεχωριστή σημασία, βεβαίως, έχει η κάθοδος του προέδρου του ΣΥΝ με σταυρό στην Α' Αθήνας. Ο Αλ. Τσίπρας δραστηριοποιείται στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, στο οποίο τις πρώτες θέσεις θα καταλάβουν προσωπικότητες έξω από τον χώρο του ΣΥΝ και των υπολοίπων συνιστωσών. Στις τελευταίες τιμητικές θέσεις αναμένεται να τοποθετηθούν ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Γιάννης Μπανιάς, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό από ποιο πόστο θα συμμετάσχει στον αγώνα ο Μανώλης Γλέζος.

Με τα έως τώρα δημοσκοπικά δεδομένα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταλάβει 1 έδρα στην Α' Αθηνών, 3 έδρες στην Β' Αθηνών, 1 έδρα στην Περιφέρεια Αττικής, 1 έδρα στην Β' Πειραιά και 1 έδρα στην Α' Θεσσαλονίκης. Πιθανότερες έδρες είναι, από εκεί και πέρα, στην Αχαΐα και στην Α' Πειραιά, ενώ, αν πιάσει το 4%, είναι εφικτός ο στόχος της εκλογής βουλευτή Επικρατείας.

Τόσο ο ΣΥΝ όσο και οι υπόλοιπες συνιστώσες συνεχίζουν τις διαδικασίες για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων στους περισσότερους νομούς της χώρας. Για το θέμα των ψηφοδελτίων θα συνεδριάσει σήμερα η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Με τα έως τώρα δεδομένα, στα ψηφοδέλτια, τα οποία τις επόμενες ημέρες θα συμπληρωθούν ή μπορεί να γίνουν και κάποιες αλλαγές της τελευταίας στιγμής, συμμετέχουν οι:

-Α' Αθήνας: Αλέξης Τσίπρας, Άννα Φιλίνη, Περικλής Κοροβέσης, Νίκος Βούτσης, Θόδωρος Μαργαρίτης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Φώτης Προβατάς, Χρήστος Καραμάνος, Ρήγας Αξελός, Ελένη Πορτάλιου.

-B' Aθήνας: Φώτης Κουβέλης, Γρηγόρης Ψαριανός, Σοφία Ανδριοπούλου, Δημήτρης Παπαδημούλης, Ρένα Δούρου, Δημήτρης Στρατούλης, Ανδρέας Καρίτζης, Σόφη Παπαδόγιαννη, Γιάννης Μπαλάφας, Δημήτρης Χατζησωκράτης, Σοφία Αλεξοπούλου, Νάντια Βαλαβάνη.

-Περιφέρεια Αττικής: Θανάσης Λεβέντης, Ιωάννα Στεργίου, Γιάννης Τόλιος, Γιώργος Πάντζας, Ελένη Σωτηρίου, Χριστίνα Παπαοικονόμου

-Α' Πειραιά: Θοδωρής Δρίτσας, Ελένη Σταματάκη, Λία Φράγκου.

-Β' Πειραιά: Παναγιώτης Λαφαζάνης, Καίτη Κυλάκου.

-Α' Θεσσαλονίκης: Τάσος Κουράκης, Ασημίνα Ξηροτύρη, Πέτη Πέρκα, Βαγγέλης Ζορκάδης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, Στράτος Κερσανίδης, Γιώργος Αντωνόπουλος, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Νίκος Σαμανίδης, Παντελής Μακρής, Γιάννα Γαϊτάνη.

-Β' Θεσσαλονίκης: Λίτσα Αμμανατίδου, Καίτη Τσαρουχά, Κώστας Αμπατζάς, Μαριάννα Μπρεκάση, Κώστας Βουδούρης

-Αχαϊα: Νίκος Τσούκαλης, Μαρία Κανελλοπούλου, Γιάννης Κριμπάς, Κώστας Βουκελάτος, Γιάννης Ζαρκάδης, Νάντια Κουλουμπή.

-Λάρισα: Ηρώ Διώτη, Γιάννης Παπουτσής, Ιλεάνα Σακκά, Λάμπρος Καραγιώργος, Θανάσης Κουτσοκέρας, Νίκος Κουτσοδόντης, Αλέξης Τάκης, Ελένη Ανδριοπούλου.

-Μαγνησία: Κώστας Πουλάκης, Γιάννης Αντωνιάδης.

-Καρδίτσα: Ηλίας Τσιαμαντάς, Βάιος Αναγνωστόπουλος, Ηλίας Κανδήλας, Παναγιώτης Κρύος, Ναπολέων Μουλιάκος, Κώστας Καραμάνης, Μάγδα Κουσιάντζα.

-Τρίκαλα: Γιώργος Χονδρός, Θανάσης Ζαχαρόπουλος, Γιάννης Σίμος, Μπάμπης Μουργελάς, Βασιλική Γάτσιου.

-Γιάννενα: Γιάννης Σκοπούλης, Χρήστος Μαντάς, Δήμητρα Καστάνη.

-Αιτωλοακαρνανία: Ανδρέας Κολοβός, Μαρία Γκασιούκα, Δημήτρης Δούρος, Χρήστος Δρόγκος, Γιώργος Μπενάτος, Σταύρος Καραγκούνης.

-Κοζάνη: Ντόρα Τσικαρδάνη, Γιώργος Μητλιάγκας, Χρήστος Κατσίνας, Αλέκος Φουρκιώτης.

-Σέρρες: Φιντίας Βελλίκης, Γιώργος Καπανταϊδης, Αφροδίτη Σταμπουλή, Εύα Γαλλιάνου, Παύλος Παπαδόπουλος, Χρήστος Δανγκούλης, Σταύρος Παπαϊωάννου.

-Πιερία: Ζήσης Ζάννας, Αντώνης Νταγλιούδης, Δήμητρα Αρίσση, Τάκης Φώτας.

-Δράμα: Άγγελος Τοπαλίδης, Ανέστης Σπυρίδης, Βάσω Παπακωνσταντίνου, Παναγιώτης Χρόνης, Αμαλία Πουλή.

-Ηράκλειο: Μιχάλης Κριτσιωτάκης, Ανδρέας Βασιλειάδης, Μαρία Νικηφοράκη, Μανώλης Σταματάκης, Τίτος Ζουριδάκης, Χρήστος Κουρουνιώτης, Γιώργος Βαθιανάκης.

-Χανιά: Βάλια Βαγιωνάκη, Γιάννης Κοτσιφάκης, Πέτρος Λυμπεράκης, Αντώνης Βουκάλης, Ζωή Γεωργούλα.

-Ζάκυνθος: Ανδρέας Κλαυδιανός.

-Λέσβος: Γιάννης Μπουρνούς, Παναγιώτης Λαμπρόπουλος, Βασιλική Ανδρεαδέλη, Νίκος Χρυσάφης.

-Εύβοια: Βαγγέλης Αποστόλου, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Νίκος Λεβέντης, Δέσποινα Μαρίνου, Γιάννης Τήνιος.

-Μεσσηνία: Θανάσης Πετράκος.

-Κυκλάδες: Νίκος Συρμαλένιος, Γιάννης Πρωτονοτάριος, Ηλίας Αθυμαρίτης, Παύλος Χρυσαφίδης.

  • Παπαδόπουλος Α., Η Αυγή: 13/09/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου