Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

«Έκθεση ιδεών» χαρακτηρίζει η Ν.Δ. την ομιλία Παπανδρέου

  • Πλήρης η άρνηση των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ

Σε έντονη γλώσσα ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στο «σχέδιο 100 ημερών» του Γιώργου Παπανδρέου. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος, δήλωσε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κοροϊδεύει συνειδητά τους πολίτες και περιορίζεται σε «εκθέσεις ιδεών», με «αντιγραφές» και «πρόχειρες σκέψεις».

Το στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος υποστήριξε ότι ο Γ. Παπανδρέου υπόσχεται τα πάντα στους πάντες και εκτίμησε ότι το κόστος των εξαγγελιών του θα ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ. Πρόσθεσε ότι τα χρήματα αυτά δεν θα βρεθούν ούτε από τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, ούτε από το φόρο κληρονομιάς.

Απέρριψε τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και των μερισμάτων, αλλά και την αλλαγή του αναπτυξιακού προτύπου, προς την κατεύθυνση που εισηγείται το ΠΑΣΟΚ. Ο Γ. Κουμουτσάκος διερωτήθηκε αν σοβαρολογεί ότι η "σταδιακή αλλαγή του προτύπου στην κατεύθυνση της πράσινης ανάπτυξης" θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας,

Σχολιάζοντας τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ που έχουν ορίζοντα τετραετίας, είπε ότι "είναι αδιανόητο ο κ. Παπανδρέου να απαντά στην κρίση του 2009 με θολές εικόνες για το 2012".

Ο εκπρόσωπος της κυβερνώσας παράταξης πρόσθεσε ότι ο κ. Παπανδρέου δεν γνωρίζει που πάει και που θέλει να φτάσει, αλλά θέλει να κάνει αυτή την περιπλάνηση "δημοσία δαπάνη" και ισχυρίστηκε ότι προκαλεί ανασφάλεια σε πολίτες και επιχειρήσεις.

"Για μας τα πράγματα παραμένουν ξεκάθαρα: σε λίγες ημέρες πρέπει να πάρουμε όλοι μια κρίσιμη απόφαση για το μέλλον μας", τόνισε ο Γ. Κουμουτσάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου