Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις πρέπει να αποδυναμωθούν, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα

  • Ομιλία στο Γαλάτσι

TO BHMA, Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009 [ 16:05 ]

Σφοδρή επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και στα μικρότερα κόμμματα χαρακτηρίζοντάς τα «ανάχωμα στο ριζοσπαστισμό» εξαπέλυσε η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στα Καραγιαννέικα του δήμου Γαλατσίου. Κάλεσε μάλιστα το λαό να πάψει να ψηφίζει τον καλύτερο διαχειριστή της ίδιας πολιτικής.

«Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ στις 4 του Οκτώβρη θα πρέπει να γελάνε -κλαίγοντας από μέσα τους- και το ΚΚΕ να χαίρεται για τη μείωση της ψαλίδας. Αυτό θα είναι το ποιοτικό στοιχείο σε αυτές τις εκλογές και όχι το να δούμε μια απλή εναλλαγή ρόλων στο ίδιο έργο, κάτι που έχουμε δει πολλές φορές μέχρι τώρα', υποστήριξε η γγ του ΚΚΕ.

Η κ. Παπαρήγα πρόσθεσε ακόμη ότι ένα ισχυρό εμπόδιο και ανάχωμα στις θύελλες των αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται θα είναι η ενίσχυση του ποσοστού του ΚΚΕ και το να βρεθεί στην τρίτη θέση με τη στήριξη, όχι μόνο των μελών και οπαδών του κόμματος, αλλά και ανθρώπων που συμπαθούν το ΚΚΕ και μέχρι τώρα δεν το είχαν ψηφίσει καθώς και όσων θέλουν έστω και μία φορά να δοκιμάσουν αυτή την επιλογή.

Επίσης τόνισε ότι «τα άλλα μικρά κόμματα της αντιπολίτευσης είναι απλώς ανάχωμα στο ριζοσπαστισμό», διευκρινίζοντας ότι «ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι και ΛΑΟΣ υποστηρίζουν ότι υπάρχουν λύσεις χωρίς να ανατραπεί η κυρίαρχη πολιτική που είναι υπέρ του κεφαλαίου».

Αναφερόμενη ειδικότερα στην ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στην ΔΕΘ είπε ότι όπως και στην ομιλία του ο Κώστας Καραμανλής έτσι και ο αρχηγός του αξιωματικής αντιπολίτευσης «δίνει τη μερίδα του λέοντος σε υποσχέσεις προς τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τους μεγάλους εισαγωγείς και τα μονοπώλια».

Επίσης, απευθυνόμενη προς τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ είπε: «Άμα είσαι παλικάρι καταργείς τα stage στον ιδιωτικό τομέα και δεν περιορίζεται στο δημόσιο. Αλλά τι να περιμένει κανείς από αυτόν που καθιέρωσε τις ελαστικές μορφές εργασίας».

Εξάλλου είπε ότι είναι υποκριτική η δήλωση του κ. Παπανδρέου ότι θα δώσει αυξήσεις πάνω από το ύψος του πληθωρισμού και τον κατηγόρησε ότι αυτό στην πραγματικότητα σημαίνει αύξηση του κατώτατου μισθού από 700 σε 710 ευρώ, τη στιγμή που το ΚΚΕ ζητάει κατώτατο μισθό τα 1.200 ευρώ.

Η κ. Παπαρήγα υποστήριξε πως «το ΠΑΣΟΚ καλλιεργεί ελπίδες ότι μπορεί να κάνει καλύτερη διαχείριση από τη ΝΔ» και αναρωτήθηκε «ως πότε τα λαϊκά στρώματα θα ψηφίζουν για καλύτερο διαχειριστή της ίδιας πολιτικής και της ίδιας στρατηγικής», επισημαίνοντας ότι τα δύο κόμματα (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) έχουν τα ίδια ταξικά χαρακτηριστικά και εδώ και μερικά χρόνια δεν διαφέρουν ούτε στους ελιγμούς.

Χαρακτήρισε «παραμύθι» το δίλημμα της «ακυβερνησίας», υπογραμμίζοντας ότι «χρησιμοποιείται αυτό το επιχείρημα για να γονατίσουν το λαό. Στην πραγματικότητα μια αντιλαϊκή κυβέρνηση πρέπει να την αποδυναμώσουμε όσο περισσότερο γίνεται και σε αυτή την κατεύθυνση ένα στάσιμο ΚΚΕ θα σήμαινε ένα αδύνατο κίνημα».

Μίλησε επίσης διεξοδικά και για το θέμα των μεταναστών χαρακτηρίζοντάς το «παγκόσμιο πρόβλημα που δεν λύνεται με το να βάλεις 280 εκατ. μεταναστών στο στόχαστρο. Πολλοί από αυτούς είναι πρόσφυγες. Είναι έρμαιο δουλεμπόρων. Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι αποτελούν δύναμη πάλης κατά του ιμπεριαλιστικού συστήματος με την εργατική τάξη, στις χώρες που πηγαίνουν».

Υποστήριξε, δε, ότι θα πρέπει να δοθούν χαρτιά σε όσους θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα και να μην γίνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου