Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Η χώρα θα αλλάξει σε 4 χρόνια

  • Ο Γ.Παπανδρέου κάλεσε τους πολίτες να συνδράμουν στην προσπάθεια και τόνισε: Ο τόπος δεν αντέχει ηγεσίες που κρύβονται στα δύσκολα
  • «Μέσα στην πρώτη τετραετία της διακυβέρνησής μας, η Ελλάδα θα αλλάξει»! Με αυτή τη ρητή δέσμευση ο Γ. Παπανδρέου έδωσε από την Τρίπολη το χρονικό όριο του σχεδίου που παρουσίασε στη ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους πολίτες να συνδράμουν στην προσπάθεια που ξεκινά και επιτέθηκε με δριμύτητα στην κυβέρνηση. «Φτάσαμε εδώ, διότι τα τελευταία έξι χρόνια κανείς δεν ανέλαβε τις ευθύνες του για την πορεία αυτής της χώρας» τόνισε και επεσήμανε πως «αυτό δεν ήταν ούτε αμέλεια ούτε απλή ανικανότητα, ήταν πολιτική επιλογή της κυβέρνησης».


Η χώρα θα αλλάξει σε 4 χρόνια

Στη συνέχεια, επικέντρωσε τα πυρά του στον πρωθυπουργό: «Ο τόπος δεν αντέχει ηγεσίες που κρύβονται στα δύσκολα. Που φυγομαχούν μπροστά στα προβλήματα». «Φτάνει πια ο εμπαιγμός, φτάνει πια η υποκρισία, φτάνουν οι δικαιολογίες» διακήρυξε και δήλωσε την ετοιμότητά του να αναλάβει τις ευθύνες της διακυβέρνησης.

«Εμείς σηκώνουμε τα μανίκια, αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με κάθε αντίληψη και κάθε κατεστημένο που κρατά τον τόπο μας πίσω» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στο πλαίσιο αυτό, κατηγόρησε τη ΝΔ πως διεκδικεί την ψήφο των πολιτών επαναλαμβάνοντας ό,τι έλεγε το 2004 και το 2007.

«Ερχονται να πουν στους Ελληνες ξανά τα ίδια, αλλά η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο χαμένο χρόνο» είπε χαρακτηριστικά και προχώρησε σε μία αντιδιαστολή των προτάσεων των δύο κομμάτων. «Εκείνοι μιλάνε για περικοπές. Εμείς μιλάμε για επενδύσεις. Εκείνοι μιλάνε για συρρίκνωση. Εμείς μιλάμε για ανάπτυξη. Εκείνοι μιλάνε για πάγωμα μισθών. Εμείς μιλάμε για στήριξη των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων».

  • Μηνύματα

Η ομιλία του Γ. Παπανδρέου στην Τρίπολη είχε ακόμη δύο μηνύματα, ένα προς τη ΝΔ και ένα προς το εσωτερικό του κόμματός του. «Δεσμεύομαι να μην αφήσω στο σκοτάδι καμία από τις υποθέσεις που μας πλήγωσαν όλους τα τελευταία χρόνια, δεν θα σταματήσω μέχρι να αποκαλύψω τους ενόχους» τόνισε και ανακοίνωσε πως το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει σε εξεταστικές επιτροπές για όλα τα σκάνδαλα της τελευταίας περιόδου. Επανέλαβε και τη φράση για τα κουστούμια που θα μείνουν στις ντουλάπες, στελεχών της Ιπποκράτους, και έκανε ένα ακόμη βήμα.

Αποκάλυψε πως «κανένα στέλεχος δεν θα επανέλθει στην ίδια θέση που κατείχε». «Ολοι θα αξιολογηθούν από την αρχή» προσέθεσε και δεσμεύτηκε ότι η στελέχωση του Δημοσίου θα γίνει με διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες.

Για το τέλος ο Γ. Παπανδρέου κράτησε το μήνυμα που ήθελε να στείλει στο σύνολο των ψηφοφόρων. «Δεν είναι η ώρα να μείνουμε ταμπουρωμένοι στα κομματικά μας χαρακώματα, είναι η ώρα να απλώσουμε το χέρι σε αυτόν που χθες ήταν αντίπαλος και να πούμε "είσαι σύμμαχος"» είπε χαρακτηριστικά, θέλοντας να απευθυνθεί στους ψηφοφόρους των υπόλοιπων κομμάτων.

  • «Θα παλέψουμε»

«Ηρθε η ώρα να μιλήσουμε στον γείτονά μας, τον απογοητευμένο ψηφοφόρο της ΝΔ και να του πούμε: "είτε ψηφίσεις είτε δεν ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ, εμείς θα παλέψουμε να σε κάνουμε περήφανο"»! «Ενα καλύτερο αύριο έχει να δώσει σε όλους μας, όχι μονάχα στους πράσινους, στους κόκκινους, στους μπλε» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απευθυνόμενος στο άμεσο ακροατήριό του, στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας, δεσμεύθηκε πως το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει σχέδιο νόμου για την παραγωγική, κοινωνική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών.

«Είναι επιλογή μας ο ανατολικός οδικός άξονας "Κυβέρι - Αστρος - Τυρός - Λεωνίδιο - Κυπαρίσσι - Μονεμβασία" και ο οδικός άξονας "Τρίπολη - Βυτίνα - Αρχαία Ολυμπία"» κατέληξε.

Στο πλαίσιο της νέου τύπου προεκλογικής εκστρατείας που διεξάγει η αξιωματική αντιπολίτευση ο τομέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε χθες πως, μετά την αποκήρυξη των αφισών, δεν θα χρησιμοποιήσει ούτε γιγαντοαφίσες κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

  • ΣΧΕΔΙΟ
    Πρόγραμμα Ανάπτυξης για το έλλειμμα

Ενα μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθεροποίησης και Ανάπτυξης, το οποίο δεν θα «πνίγει την αγορά», θα παρουσιάσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να διαπραγματευτεί για τον χρονικό ορίζοντα της αποκλιμάκωσης του ελλείμματος. Μάλιστα μέσω διαβούλευσης θα επιδιωχθεί «η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση».

Αυτά υπογράμμισε ο πρόεδρος του Κινήματος, κ. Γιώργος Παπανδρέου, τον οποίο χθες επισκέφθηκαν οι πρόεδροι των πέντε μεγαλύτερων διμερών εμπορικών Επιμελητηρίων της χώρας (Ελληνο-Αμερικανικό, Ελληνο-Βρετανικό, Ελληνο-Γαλλικό, Ελληνο-Γερμανικό, Ελληνο-Ιταλικό) και του παρέδωσαν ειδική έκδοση, που περιλαμβάνει μία σειρά προτάσεων για την έξοδο από την κρίση.

«Υπάρχει ένας δείκτης δυνατοτήτων, που εξηγεί ότι η απόδοσή μας σαν οικονομία είναι πολύ χαμηλότερη από αυτό που πραγματικά μπορούμε να κάνουμε με βάση τις δυνατότητες που έχουμε», προσέθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Από την πλευρά του ο κ. Γιάννος Γραμματίδης, πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, πρότεινε τον σχεδιασμό ενός συνεκτικού δεκαετούς διάρκειας τουλάχιστον προγράμματος ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας μέσα από την υιοθέτηση νέων σύγχρονων όσο και δοκιμασμένων προτύπων για τη φορολογία, την κοινωνική ασφάλιση και τις εργασιακές σχέσεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η έκδοση με τις προτάσεις των επιμελητηρίων θα παραδοθεί άμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων.

Χθες οι προτάσεις αυτές παραδόθηκαν επίσης στον υπουργό Οικονομίας κ. Γιάννη Παπαθανασίου και στον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, κ. Γιώργο Προβόπουλο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ, ΕΘΝΟΣ, 16/09/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου