Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Nίκη - σταθμός με ανατροπές

  • Μεγάλη η νίκη του ΠΑΣΟΚ. Ο Γ. Καμίνης εκπόρθησε το γαλάζιο κάστρο της Αθήνας και ο Γ. Μπουτάρης νίκησε στο νήμα τον Κ. Γκιουλέκα για τον δήμο της Θεσσαλονίκης. Η επικράτηση του ΠΑΣΟΚ στις Περιφέρειες ήταν σαρωτική καθώς κέρδισε τις 8 από τις 13

Με σκορ 8-5 υπέρ του ΠΑΣΟΚ έκλεισε ο β’ γύρος των περιφερειακών εκλογών. Το κυβερνών κόμμα κατόρθωσε να επικρατήσει άνετα στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, την Αττική, ενώ απέσπασε τη νίκη και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία είχε θεωρηθεί καθοριστικής σημασίας και για τα δύο μεγάλα κόμματα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Εκτός από την Αττική και την Πελοπόννησο, πράσινο χρώμα στον εκλογικό χάρτη απέκτησαν και οι περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας και Στερεάς Ελλάδας, ενώ υπενθυμίζεται ότι «πράσινες» από την πρώτη Κυριακή είχαν βαφτεί οι περιφέρειες Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου, όπου οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ είχαν εξασφαλίσει αυτοδυναμία με ποσοστά 50,3% και 50,9% αντίστοιχα.

Nίκη - σταθμός με ανατροπές

«Γαλάζιοι» περιφερειάρχες εξελέγησαν στη Δυτική Μακεδονία, στην Ηπειρο, στη Θεσσαλία, στα Ιόνια Νησιά και στην Κεντρική Μακεδονία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα Ιόνια Νησιά και στη Θεσσαλία η καταμέτρηση των ψήφων εξελίχτηκε σε θρίλερ για γερά νεύρα. Από το ξεκίνημα της διαδικασίας μέχρι αργά χθες το βράδυ η διαφορά μεταξύ των αντιπάλων κυμαινόταν περίπου στη μία μονάδα, με αποτέλεσμα όλοι οι υποψήφιοι να φλερτάρουν έντονα με την πρώτη θέση.

Αντιθέτως, βέβαιος από νωρίς για την επικράτησή του ήταν ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος διατηρούσε προβάδισμα... 17 μονάδων. Η διαφορά φάνηκε και στην Περιφέρεια Ηπείρου, όπου ο νικητής κ. Αλεξάνδρας Καχριμάνης προηγούνταν εξαρχής με 11 ποσοστιαίες μονάδες.

Nίκη - σταθμός με ανατροπές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου