Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Τελευταίες κινήσεις προ της κάλπης

  • Τήρηση «σιωπητηρίου» στο ΠΑΣΟΚ – Συνάντηση Σαμαρά με Κακλαμάνη

Σε κινήσεις συντεταγμένης πορείας προχωρούν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. στην τελική ευθεία προς τον β΄ γύρο της αυτοδιοικητικής αναμέτρησης. Η Ιπποκράτους διαπιστώνει πως το «σιωπητήριο» που επέβαλλε σε διαφωνούντες υπουργούς πλέον τηρείται. Από την πλευρά του, ο Αντώνης Σαμαράς προέβη σε συνάντηση στήριξης με τον Νικήτα Κακλαμάνη, ενώ διασφαλίστηκε ότι ο Πέτρος Μαντούβαλος στον Δήμο Πειραιώς συντάσσεται με την υποψηφιότητα του Βασίλη Μιχαλολιάκου.

Στρατηγική συμμαχιών από Γ. Καμίνη
  • Συμμαχίες επιχειρεί να οικοδομήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Καμίνης προκειμένου να διεκδικήσει τον Δήμο της Αθήνας χρησιμοποιώντας πνεύμα σύγκλισης προς τους επικεφαλής των συνδυασμών με τους οποίους θεωρεί ότι υπάρχει συμβατότητα ιδεών και προγραμμάτων.

Ηδη, σε χθεσινή του επικοινωνία με τον Γιώργο Αμυρά που συγκέντρωσε το εντυπωσιακό 7,5%, ο κ. Καμίνης εξέφρασε την εκτίμησή του για το γεγονός ότι μια υποψηφιότητα που στηρίχθηκε σε ιδέες και ευαισθησίες των πολιτών κωδικοποιήθηκε με τέτοιον τρόπο που η ίδια η κοινωνία των πολιτών ανταπέδωσε στην κάλπη. Από την πλευρά του ο κ. Αμυράς ευχαρίστησε τον κ. Καμίνη για τα καλά του λόγια, ενώ στην σελίδα του στο Facebook είναι αναρτημένες ιδιαίτερα θετικές γνώμες για τον πρώην Συνήγορο του Πολίτη. Οι κ. Καμίνης και Αμυράς θα συναντηθούν άτυπα μάλλον εντός της σημερινής ημέρας.

Πάντως, όπως εκτιμά και το επιτελείο του κ. Καμίνη, που υποστηρίζεται από τη Δημοκρατική Αριστερά, το ΠΑΣΟΚ και τους Οικολόγους Πρασίνους, οι ψηφοφόροι του κ. Αμυρά είναι πιθανό να εκτιμήσουν ότι είναι πολύ περισσότερα εκείνα που ενώνουν τους δύο συνδυασμούς παρά εκείνα που τους χωρίζουν, καθώς στα προγράμματα των δύο υποψηφίων υπάρχουν αρκετά κοινά σημεία.

Από πλευράς της κ. Ελένης Πορτάλιου, που υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε χθες ανακοίνωση με την οποία επαναλαμβάνεται: «Καλούμε τους πολίτες που μας υποστήριξαν και προέρχονται από διαφορετικές ιδεολογικοπολιτικές αφετηρίες να λάβουν τις αποφάσεις τους κατά συνείδηση». Ωστόσο, δεν θεωρείται απίθανη μια συνάντηση του Γ. Καμίνη με την Ελένη Πορτάλιου τις προσεχείς ημέρες, προκειμένου να συζητηθούν πιθανές προγραμματικές συγκλίσεις. Αλλωστε, και εδώ μπορεί κανείς να αναζητήσει κοινή πλατφόρμα, καθώς οι θέσεις των δύο υποψηφίων για κρίσιμα ζητήματα, όπως η στήριξη των φτωχότερων στρωμάτων αλλά και το μεταναστευτικό, είναι παρεμφερείς.

  • Της Ελενας Kαραβατση, Η Καθημερινή, Πέμπτη, 11 Nοεμβρίου 2010
ΣXETIKA ΘEMATA
Στρατηγική συμμαχιών από Γ. Καμίνη
Καταγγέλλει το ΚΚΕ τα σενάρια
«Ψήφο συνείδησης» προτείνει ο ΣΥΝ
Κινήσεις από Σαμαρά σε Αθήνα, Πειραιά
Στήριξη ΛΑΟΣ σε «γαλάζιους» στους μεγάλους δήμους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου