Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών

Οι ψηφοφόροι επιστρέφουν στις κάλπες για την επαναληπτική αναμέτρηση σε 11 περιφέρειες και 221 δήμους της χώρας
Οι ψηφοφόροι επιστρέφουν στις κάλπες για την επαναληπτική αναμέτρηση σε 11 περιφέρειες και 221 δήμους της χώρας
Ομαλά διεξάγεται από τις 7 το πρωί ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών, με τους ψηφοφόρους να εκλέγουν περιφερειάρχες και δημάρχους.

Οι ψηφοφόροι επιστρέφουν στις κάλπες για την επαναληπτική αναμέτρηση σε 11 περιφέρειες και 221 δήμους της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως οι ψηφοφόροι ψηφίζουν στα ίδια τμήματα, όπως και την περασμένη Κυριακή, ενώ δεν χρειάζεται σταυρός στα ψηφοδέλτια.

Επιπλέον, όπως και στον πρώτο γύρο, οι πολίτες της ΕΕ, καθώς και οι ομογενείς και οι υπήκοοι τρίτων χωρών που είναι γραμμένοι σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, ψηφίζουν μόνο για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών και όχι των περιφερειακών.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία, είναι η αστυνομική ταυτότητα, ή σχετική προσωρινή βεβαίωση της αστυνομίας, ή το διαβατήριο ή η άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας.

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 7 το πρωί και προς το παρόν εξελίσσεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται περίπου στις 21:30.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, σημειώθηκαν μικρά προβλήματα με τις εφορευτικές επιτροπές, αλλά αντιμετωπίστηκαν αμέσως.

Στη Χίο, μόνο, ένας δικαστικός αντιπρόσωπος έχασε τα βιβλία εκλογής, αλλά αντικαταστάθηκαν έγκαιρα.

Τα δύο μεγάλα κόμματα προσπαθούν να προσελκύσουν όσο το δυνατό περισσότερους ψηφοφόρους με το ΠΑΣΟΚ να δίνει αυτοδιοικητικό χαρακτήρα στον δεύτερο γύρο των εκλογών, και τη Νέα Δημοκρατία να επιμένει στο αντιμνημονιακό μήνυμα.

Το ενδιαφέρον αυτών των εκλογών συγκεντρώνεται στα «ντέρμπι» στους 3 μεγάλους Δήμους (Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά), καθώς και σε 5 Περιφέρειες (Αττικής, Αν. Μακεδονίας-Θράκης, Β. Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου).

Ωστόσο, το μεγάλο ζητούμενο στη μάχη της δεύτερης Κυριακής είναι η μείωση του ποσοστού της αποχής που έφθασε το 40% στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Τα δύο μεγάλα κόμματα προσπαθούν να προσελκύσουν στις κάλπες όσο το δυνατό περισσότερους ψηφοφόρους. Η Ιπποκράτους δίνει έμφαση στα πρόσωπα, ενώ η Ρηγίλλης επιμένει στο αντιμνημονιακό μήνυμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου