Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Ο Π.Ψωμιάδης σε μητροπολίτη Ανθιμο και Γ. Μπουτάρη

Συναντήσεις με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο και το νέο δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη είχε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος εκλέχθηκε περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Π. Ψωμιάδης επισκέφθηκε διαδοχικά τον μητροπολίτη και τον Γ. Μπουτάρη και υπήρξαν διαβεβαιώσεις εκατέρωθεν για συνεργασία.

Κάλεσε τον κ. Ανθιμο να δώσει «συγχωροχάρτι» στον Γ. Μπουτάρη, επειδή τον άκουσε να μιλάει λογικά, αλλά ο μητροπολίτης αρνήθηκε να πει ο,τιδήποτε για το νέο δήμαρχο και επιφυλάχθηκε να συζητήσουν μεταξύ τους όταν θα τον επισκεφθεί.

Ο Γ. Μπουτάρης δήλωσε ότι θα επισκεφθεί τον μητροπολίτη γιατί οι θεσμοί του περιφερειάρχη, του δημάρχου και του μητροπολίτη πρέπει να συνεργαστούν. Για τον Π. Ψωμιάδη τόνισε ότι μπορεί να έχουν ιδεολογικές και άλλες διαφορές, όμως έχουν στην καρδιά τους τη Θεσσαλονίκη και την κεντρική Μακεδονία και δουλεύουν για τον ίδιο στόχο.

Ο Π. Ψωμιάδης είπε ότι ψήφισε τον Κώστα Γκιουλέκα, αλλά δήμαρχος είναι ο Γ. Μπουτάρης, τα προβλήματα δεν περιμένουν, δεν έχουν χρώμα και πρέπει να τα αντιμετωπίσουν ενωμένοι.

Γιάννης Μπουτάρης: Δίνει «τόπο στην οργή» για τον Άνθιμο

Εξομάλυνση των σχέσεών του με τον μητροπολίτη Άνθιμο επιδιώκει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Ο Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8, υπογράμμισε πως έχει διαφορετικές αντιλήψεις με τον μητροπολίτη, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να επηρεάσει τη θεσμική συνεργασία της Εκκλησίας με το δήμο.

"Πιστεύω ότι ο Άνθιμος δεν είναι κακός άνθρωπος, έχει ορισμένες αντιλήψεις. Φαντάζομαι ότι μέσα στα νεύρα του, επειδή και εγώ τον είπα Μουτσαχεντίν, είπε αυτό που είπε (σ.σ: όσο είμαι εγώ μητροπλίτης, δήμαρχος ο Μπουτάρης δεν γίνεται)", τόνισε ο νέος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε πως "είναι άνθρωπος και αυτός μπορεί να κάνει και λάθη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου