Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Πεταλωτής: Ο λαός απέτρεψε μια περιπέτεια

  • Ο ελληνικός λαός απέδειξε ότι έχει υπευθυνότητα, δεν παρασύρθηκε από τον αντιμνημονιακό παροξυσμό της ΝΔ και με την ώριμη ψήφο του απέτρεψε την είσοδο της χώρας σε περιπέτεια αποσταθεροποίησης, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Επανέλαβε τη φράση του πρωθυπουργού «προχωράμε μπροστά δεν σταματάμε», τονίζοντας ότι βάζουμε τάξη στα δημοσιονομικά μας, μειώνουμε τα ελλείμματα και τις δαπάνες στον δημόσιο τομέα και αλλάζουμε το αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας.


Πεταλωτής: Ο λαός απέτρεψε μια περιπέτεια

Κάλεσε δε τους πολίτες «να πάρουν ενεργά μέρος στον αγώνα για τον δεύτερο γύρο των εκλογών και να επιλέξουν τους υποψήφιους που θα υπηρετήσουν την αυτοδιοίκηση του Καλλικράτη και θα οδηγήσουν τη χώρα σε νέα εποχή».

«Εάν το πρόσημο στο αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν θετικό, θα είχαμε εθνικές εκλογές» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης μιλώντας στο ραδιοσταθμό «flash».

«Η υπεροχή του ΠΑΣΟΚ λέγεται ότι είναι στο +2. Εάν ήταν στο -2 σήμερα θα είχαμε προκηρύξει εκλογές. Εμείς θα πιέσουμε για συναινέσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χυτήρης, ο οποίος χαρακτήρισε πετυχημένο το μοντέλο συνεργασίας με τη Δημοκρατική Αριστερά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού επέκρινε τη ΝΔ ότι με την αντιμνημονιακή τακτική ευνοεί το ΚΚΕ. «Νομίζω ότι κάνει λάθος η ΝΔ. Ταυτίζεται με το ΚΚΕ κατά του μνημονίου και βεβαίως ωφελείται το ΚΚΕ σε αυτή την περίπτωση. Αυτό τους διαφεύγει. Πιστεύω ότι είναι σε λάθος πολιτική τοποθέτηση, γενικώς, η ΝΔ. Η ταύτιση της ΝΔ με το ΚΚΕ δίνει, νομίζω, δύναμη τελικώς στο ΚΚΕ ασχέτως από πού πάνε οι ψήφοι».

Η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη μιλώντας στον «9,84» σημείωσε:

"Αυτή η κυβέρνηση εξακολουθεί να διατηρεί ένα σαφές και διακριτό προβάδισμα σε όλη τη χώρα, το οποίο με αναγωγές σε εθνικό επίπεδο, εάν είχαμε σήμερα βουλευτικές εκλογές, θα εξασφάλιζε και πάλι μία κυβέρνηση με κοινοβουλευτική πλειοψηφία..."

Χαρακτήρισε ακόμα ανησυχητική την κλιμάκωση της αποχής και άφησε αιχμές για τη στάση του προέδρου της ΝΔ, λέγοντας ότι "σε αυτές τις τόσο δύσκολες συνθήκες, που δεν επιτρέπουν φυσικά σε κανέναν ούτε να θριαμβολογεί, αλλά και πολύ περισσότερο ούτε να μιλάει για ολική επαναφορά, οι πολίτες, μετρώντας τις πραγματικές συνέπειες της ψήφου τους, δείχνουν ότι επιθυμούν τη σταθερότητα".

Στον ίδιο ραδιοσταθμό, ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς τόνισε ότι "η ψήφος των Ελλήνων πολιτών δεν είναι ούτε ψήφος αποδοκιμασίας, ούτε ψήφος επιδοκιμασίας. Είναι ψήφος κατανόησης των δυσκολιών που περνάμε σαν χώρα, είναι ψήφος που δίνει τη δυνατότητα να υπάρξει μια πορεία σταθερότητας και των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, προκειμένου η χώρα να βγει από την κρίση και να πιάσουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου