Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Οι εκλογές να σημάνουν «το τέλος του τέλματος για τη Θεσσαλονίκη» καλεί ο Γ.Μπουτάρης

Ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη», υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης
Ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη», υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης
«Δε σας καλώ να ονειρευτείτε μια άλλη Θεσσαλονίκη. Σας καλώ να κάνουμε πράξη τη Θεσσαλονίκη των ονείρων μας», τόνισε μεταξύ άλλων στην κεντρική ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, εν όψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη», υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

«Σας ευχαριστώ γιατί πιστεύω ότι θα είστε δίπλα μας και μετά τις εκλογές στο χτίσιμο της νέας Θεσσαλονίκης», επεσήμανε ο κ. Μπουτάρης, τονίζοντας ότι το «τέλος της προεκλογικής περιόδου σηματοδοτεί και το τέλος του τέλματος για τη Θεσσαλονίκη».

Ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε ότι «ο σημερινός του αντίπαλος» είναι «η συνέχεια του απερχόμενου καθεστώτος» στο δήμο Θεσσαλονίκης και «όμηρος της προηγούμενης διοίκησης».

Τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη βίωσε την προηγούμενη περίοδο μια εποχή, που σημαδεύτηκε από «τη μιζέρια, τη στασιμότητα, την εσωστρέφεια, τη σπατάλη και τη κακοδιαχείρηση», τονίζοντας ότι οι προηγούμενες διοικήσεις του δήμου «ήταν για να είναι» και «δεν κατάλαβαν ποτέ το ρόλο τους».

Πρόσθεσε ότι «η πόλη μας χρειάζεται σήμερα, τώρα, μια έφοδο προς το μέλλον».

«Ποιος, με ποιους και με ποιόν τρόπο, μπορεί να κάνει αυτή τη Θεσσαλονίκη έναν τόπο να ζεις; Αυτή την έφοδο προς το μέλλον; Μπορεί να το κάνει ένας δήμαρχος ανεξάρτητος από κομματικές δεσμεύσεις ή ένας υποψήφιος που επιτελεί κομματική αποστολή;» διερωτήθηκε ο κ. Μπουτάρης και συνέχισε:

«Μπορεί να το κάνει ένας δήμαρχος που ενώνει διαφορετικές παρατάξεις και κινήσεις, που συσπειρώνει πολίτες διαφορετικών αποχρώσεων και απόψεων, με επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία, με πάθος για τη Θεσσαλονίκη ή ένας υποψήφιος που δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για την τοπική αυτοδιοίκηση;».

Ο κ. Μπουτάρης επανέλαβε ότι η «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά του δήμου «ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ευρώ» και δεσμεύτηκε ότι «από την πρώτη μέρα», εάν εκλεγεί δήμαρχος, θα μπει τάξη στα οικονομικά του δήμου.

Πρόσθεσε επίσης, ότι σε έξι μήνες η πόλη θα είναι καθαρότερη, ενώ το βάρος τον πρώτο χρόνο θα ριχθεί στην κοινωνική προστασία, την τρίτη ηλικία, τα σχολεία και τις ευπαθείς ομάδες.

«Όλοι εμείς θα αλλάξουμε την πόλη, θα γίνει εξωστρεφής και δυναμική. Οι ενεργοί πολίτες θα κυβερνήσουν την πόλη» πρόσθεσε ο κ. Μπουτάρης, καλώντας τους ψηφοφόρους να κινητοποιηθούν και να ψηφίσουν την Κυριακή.

Στην ομιλία του Γιάννη Μπουτάρη παραβρέθηκαν οι υπουργοί Ανδρέας Λοβέρδος, Ευάγγελος Βενιζέλος, Χάρης Καστανίδης, οι υφυπουργοί Γιάννης Μαγκριώτης και Σπύρος Βούγιας, η επικεφαλής της απερχόμενης δημοτικής ομάδας της μείζονος αντιπολίτευσης, βουλευτής, Χρύσα Αράπογλου, οι βουλευτές Εύα Καϊλή και Θωμάς Ρομπόπουλος, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Παπαστεργίου, πανεπιστημιακοί, επιχειρηματίες, παράγοντες της αυτοδιοίκησης, κ.ά. [Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ]

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς ή ευτυχώς κοιτώντας τους δύο υποψηφίους, ο Μπουτάρης φαίνεται πιο νέο πρόσωπο, παρά το γεγονός ότι στα χρόνια νεότερος είναι ο Γκιουλέκας.

    Το μυαλό του Μπουτάρη φαίνεται να μην είναι κολλημένο σε κομματικά συμφέροντα και να μην έχει τόσο έντονο πολιτικό ύφος, όσο έχει ουσιαστικό πρόγραμμα και πραγματικές προτάσεις... το δεδομένο είναι πως κάτι πρέπει να αλλάξει στη Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή