Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Δηλώσεις μετά τα αποτελέσματα

Α.Τσίπρας: «Δεν μπορεί να κρυφτεί η ήττα του δικομματισμού»

«Ο πρώτος γύρος αποκαλύπτει τη μεγάλη κρίση του πολιτικού μας συστήματος» τόνισε στην αποψινή δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας συμπληρώνοντας ότι αυτή η κρίση για διαφορετικούς λόγους αφορά όλους. «Δεν μπορεί να κρυφτεί η συνολική ήττα του δικομματισμού, στις 13 Περιφέρειες το συνολικό ποσοστό τους πέφτει για πρώτη φορά κάτω από το 70%».

"Η πρωτοφανής αποχή πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν απ΄ όλους μας και εμείς το λαμβάνουμε" είπε ο Α. Τσίπρας. "Δυστυχώς δεν το έλαβε ο πρωθυπουργός, που με έπαρση δήλωσε πως θα συνεχίσει την πολιτική του μνημονίου της χρεοκοπίας, χωρίς το αποτέλεσμα να του δίνει πολιτική νομιμοποίηση".
Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε οτι η ανανεωτική Αριστερά κατέγραψε θετικά την παρουσία της, παρά την πολυδιάσπαση στην Αττική, καθώς σε 13 Δήμους πηγαίνει στο β' γύρο ενώ τα ποσοστά στις περιφέρειες είναι ανάλογα με αυτά του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές
"Είναι αναγκαία η ενότητα μπροστά στους αγώνες που έρχονται και στην επερχόμενη αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος. Στόχος η οικοδόμηση μιας ευρείας συμμαχίας που θα υπερασπίζεται τους πολίτες" υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας: "Στόχος μας να αγωνιστούμε για την απαλλαγή από τους καταναγκασμούς του μνημονίου. Μακρύς και δύσκολος ο δρόμος".

Σε διάλογο καλεί ο Γ. Σγουρός το Βασ. Κικίλια

Σε «ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο μακριά από κουραστικούς και ανούσιους μονολόγους» εν όψει του β' γύρου των εκλογών κάλεσε ο Γιάννης Σγουρός τον αντίπαλό του για την περιφέρεια Αττικής, Βασ. Κικίλια.

"Το μέλλον της Αττικής είναι ευθύνη όλων μας. Η περιφέρεια, με τον νέο της περιφερειάρχη, τους αντιπεριφερειάρχες της, τους συμβούλους της αποκτά τη δυνατότητα να προχωρήσει στον δρόμο των λύσεων", είπε, τονίζοντας ότι οι πολίτες θέλουν περιφερειάρχη που θα μπορεί να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα.

Αντ. Σαμαράς: «Η αναγεννημένη Ν.Δ. πέτυχε τους στόχους της»

Την «αναγέννηση» της Νέας Δημοκρατίας είδε ο Αντώνης Σαμαράς στο αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, λέγοντας πως με τη στήριξη του ελληνικού λαού το μήνυμα θα ολοκληρωθεί στο β' γύρο.

"Η Ν.Δ. κατάφερε ακόμα σχεδόν να εκμηδενίσει τη διαφορά με το ΠΑΣΟΚ σχεδόν ένα χρόνο μετά την ήττα στις εκλογές του 2009 [...] Ποτέ ένα κόμμα δεν έχει κάνει ολική επαναφορά μέσα σε ένα μόνο χρόνο", υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εκτίμησε ότι οι πολίτες αποδοκίμασαν το μνημόνι και έδωσαν μήνυμα για αλλαγή πολιτικής. Όσον αφορά στην αποχή, είπε ότι αποτελεί ένδειξη ότι "το εκβιαστικό δίλημμα του πρωθυπουργού δεν κατάφερε να δώσει στο ΠΑΣΟΚ τη λευκή επιταγή που ζητούσε".

Ελένη Πορτάλιου: Πράξτε κατά συνείδηση στο δεύτερο γύρο

«Όλα αυτά, για τα οποία αγωνιστήκαμε πέντε χρόνια τώρα και όλα όσα θέσαμε στη διάρκεια των εκλογών, εξακολουθούμε να τα υποστηρίζουμε στο ακέραιο.», δήλωσε η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο της Αθήνας Ελένη Πορτάλιου.

Η Ελένη Πορτάλιου ευχαριστούμε θερμά όσους τίμησαν με την ψήφο τους το συνδυασμό της.

"Αύριο, θα είμαστε μαζί με τους συμπολίτες μας στους αγώνες που είναι μπροστά μας, παρότι το αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί όσο θα θέλαμε.", πρόσθεσε.

Όσον αφορά στο δεύτερο γύρο, η κ. Πορτάλιου επισήμανε ότι "έχει περάσει η εποχή που οι παρατάξεις καθοδηγούσαν τον κόσμο στην ψήφο του. Ζητήσαμε την ψήφο των συμπολιτών μας στον πρώτο γύρο. Τώρα, οι συμπολίτες μας είναι ελεύθεροι να πράξουν κατά συνείδηση".

Αλέκα Παπαρήγα: Μακριά και από τα δύο κόμματα

Ο πρωθυπουργός δεν θέλησε και δεν μπόρεσε να καταλάβει τίποτα από το εκλογικό αποτέλεσμα, δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου. Κάλεσε τους ψηφοφόρους να καταψηφίσουν και τα δύο μεγάλα κόμματα στο δεύτερο γύρο, σους δήμους και στις περιφέρειες που δεν θα διεκδικεί την ψήφο υποψήφιος του κομμουνιστικού κόμματος.

"Ευχαριστούμε όλους εκείνους και εκείνες που για πρώτη και άλλοι για δεύτερη φορά ψήφισαν τα ψηφοδέλτια που στήριξε το ΚΚΕ, συνέβαλαν αποφασιστικά στο θετικό μήνυμα και ξέρουμε πάρα πολύ καλά πως δεν αρκεί να αισθανόμαστε δικαιωμένοι, μεγαλώνουν αποφασιστικά οι ευθύνες μας ", υπογράμμισε.

Απευθυνόμενη σε όσους απείχαν από την ψηφοφορία, η γ.γ. του ΚΚΕ τους κάλεσε να το ξανασκεφτούν και να στείλουν με θετικό και ενεργητικό τρόπο το μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση.

Νικ. Κακλαμάνης: Κυβερνητικός υποψήφιος ο Γ. Καμίνης

Αλαζονεία καταλόγισε ο Νικήτας Κακλαμάνης στον αντίπαλό του, Γ. Καμίνη, ενώ τον χαρακτήρισε «κυβερνητικό υποψήφιο». Κάλεσε τους δημότες της Αθήνας να του δώσουν «ηχηρό ράπισμα» στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

"Πριν τέσσερα χρόνια μαζί ξεκινήσαμε και το νιώθω μέσα μου πως την άλλη Κυριακή μαζί θα συνεχίσουμε", πρόσθεσε.

Μ. Μπόλαρης: Να διώξουμε την ομίχλη που σκίασε την Κεντρ. Μακεδονία

Πρωτοβουλία για ένα προγραμματικό σύμφωνο που αφορά την ανάπτυξη στην Κεντρική Μακεδονία προανήγγειλε εν όψει του δευτέρου γύρου των εκλογών ο υποψήφιος περιφερειάρχης, Μάρκος Μπόλαρης.

Προσκάλεσε τους όμορους πολιτικούς χώρους να ψηφίσουν την υποψηφιότητά του, λέγοντας πως "συζητούμε με τις δυνάμεις που καταλαβαίνουν τις δυνατότητες αυτού του τόπου για να πάμε μπροστά".

Αναφερόμενος στην απερχόμενη νομαρχιακή αρχή, έκανε λόγο για "κατεστημένο αδιαφάνειας, αναποτελεσματικότητας, ευτελισμού της πολιτικής".

Βασ. Μιχαλολιάκος: Να γυρίσουμε σελίδα

Τους δημότες που απείχαν από τον α' γύρο των εκλογών να τον ψηφίσουν, για να «ξεβρωμίσει» ο Πειραιάς «απ' ό,τι τον ρυπαίνει κυριολεκτικά και μεταφορικά», κάλεσε ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης, Βασ. Μιχαλολιάκος.

"Τίμησαν το συνδυασμό μου με ποσοστό υψηλότερο των προβλέψεων. Αυτό δυναμώνει την πολιτική μας βούληση, μεγαλώνει την ευθύνη μας", τόνισε.

Γ. Μπουτάρης: Έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα

«Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης έδειξε ξεκάθαρα ότι ο κόσμος της Θεσσαλονίκης θέλει τη μεγάλη αλλαγή», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, εν όψει του β' γύρου των εκλογών.

"Η πλειοψηφία της πόλης αποδοκίμασε τους συνεχιστές του απερχόμενου δημοτικού καθεστώτος", υποστήριξε και πρόσθεσε: "Σήμερα έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα για την αλλαγή και την πρόοδο στην πόλη μας", είπε. "Καλώ όλες τις δυνάμεις της πόλης να συμπαραταχθούν την επόμενη Κυριακή. Εϊμαστε βέβαιοι πως την ερχόμενη Κυριακή θα γιορτάσουμε την αλλαγή στην πόλη μας".

Κ. Γκιουλέκας: Σαφές το μήνυμα νίκης

Ως σαφές μήνυμα νίκης εξέλαβε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κ. Γκιουλέκας, την πρωτιά του στο α΄γύρο των δημοτικών εκλογών.

"Ευχαριστώ από την καρδιά μου όλους τους συμπολίτες μας που προσήλθαν στις κάλπες και εμπιστεύτηκαν την ομάδα μας, τις προτάσεις μας. Καλώ όλους.να επισφραγίσουμε το σημερινό αποτέλεσμα", είπε.

Γ. Καμίνης: Να πετύχουμε την ανατροπή

Έκκληση στους πολίτες που απείχαν από τη σημερινή ψηφοφορία να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές, ώστε «να μην καταδικάσει η απογοήτευσή τους την Αθήνα στην αδράνεια και στην απαξίωση», απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

"Η απερχόμενη δημοτική αρχή αποδοκιμάστηκε και είναι πλέον μειοψηφία [...] Δυναμώνουμε τη μάχη μας αυτή τη βδομάδα έως την Κυριακή, μέρα τη μέρα για να πετύχουμε την ανατροπή", είπε.

Ο Γ. Καμίνης απηύθυνε πρόσκληση και στους ψηφοφόρους άλλων παρατάξεων, "αποδοκιμάζοντας τις οπιισθοδρομικές λογικές της απερχόμενης δημοτικής αρχής", να τον επιλέξουν με στόχο την ανατροπή.

Αδ. Γεωργιάδης: Όπου η ΝΔ συνεργάστηκε με τον ΛΑΟΣ παίρνει την 1η θέση

Με αιχμές για τη Νέα Δημοκρατία τοποθετήθηκε επί των εκλογικών αποτελεσμάτων ο βουλευτής του ΛΑΟΣ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Άδωνης Γεωργιάδης, λέγοντας ότι θα πήγαινε καλύτερα αν άκουγε τις προτάσεις του κόμματός του για τις υποψηφιότητες δημάρχων και περιφερειαρχών.

"Οπου η ΝΔ συνεργάστηκε με τον ΛΑΟΣ παίρνει την πρώτη θέση και στις άλλες περιπτώσεις έπεται του ΠΑΣΟΚ", είπε. Έκανε λόγο για νίκη του ΛΑΟΣ, υποστηρίζοντας ότι συγκράτησε τα εκλογικά του ποσοστά και σε ορισμένες περιπτώσεις τα αύξησε.

"Θέσαμε πραγματικά διλήμματα στους πολίτες για τα οποία θα εξακολουθήσουμε να μαχόμαστε, καλή επιτυχία στους κυρίους Σγουρό και Κικίλια. Συνεχίζουμε, πήγαμε καλά, θα τα πάμε ακόμα καλύτερα", κατέληξε η δήλωσή του.

Παν. Ψωμιάδης: Ο λαός ψηφίζει σοφά

«Μεγάλο και εντυπωσιακό» χαρακτήρισε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης το ποσοστό που έλαβε στο πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών, ενώ υποστήριξε ότι δέχτηκε πόλεμο λάσπης.

"Ο λαός ψηφίζει πάντα σοφά, δεν τον πρόδωσα και δεν θα τον προδώσω ποτέ", δήλωσε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης. "Έχουμε ένα τεράστιο έργο στη νομαρχία που είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε στην Περιφερεια, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για μια ενωμένη Κεντρ. Μακεδονία", πρόσθεσε.

Γ. Μίχας: Καθαρή συμφωνία για τον Πειραιά

Για μία καθαρή συμφωνία προς όφελος των πολιτών του Πειραιά έκανε λόγο ο Γιάννης Μίχας, εν όψει του δευτέρου γύρου των δημοτικών εκλογών.

"Πίστεψαν σε εμάς για την καθαρή συμφωνία που τους προσφέρουμε, για μια καθαρή, ποιοτική πόλη, αποφασισμένη να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και να γίνει μια πόλη αναφοράς για το λεκανοπέδιο και τη χώρα", δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου