Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

«Στροφή» Μαντούβαλου, στηρίζει Κικίλια και Μιχαλολιάκο στο β’ γύρο


Ο Π.Μαντούβαλος «έκανε την υπέρβασή του και απέδειξε ότι διαθέτει παραταξιακή συνείδηση» δήλωσε ο Αντ.Σαμαράς
Ο Π.Μαντούβαλος «έκανε την υπέρβασή του και απέδειξε ότι διαθέτει παραταξιακή συνείδηση» δήλωσε ο Αντ. Σαμαράς
Έντονες είναι οι διεργασίες λίγο πριν από το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, στον οποίο θα δοθούν κρίσιμες μάχες για την πλειοψηφία των περιφερειών και τους κυριότερους δήμους της χώρας. Ο Πέτρος Μαντούβαλος, ο οποίος ήρθε τρίτος στον Πειραιά με το «ρυθμιστικό» 18,84%, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης την απόφασή του να στηρίξει τις επιλογές της ΝΔ στον Πειραιά και την περιφέρεια Αττικής, καλώντας παράλληλα τους υποστηρικτές του να πράξουν το ίδιο.

«Δυστυχώς οι εκβιασμοί και τα διλήμματα του κ. Παπανδρέου στέρησαν σε εμάς τη δυνατότητα να εισέλθουμε στο δεύτερο γύρο. Θα περίμενε κανείς τώρα να προβούμε σε άμεση και παραδειγματική τιμωρία όσων μας έβλαψαν, εκείνων που μας αδίκησαν. Δεν είναι όμως ώρα επί του παρόντος. Μας αρκεί η λαϊκή δικαίωση» είπε ο κ. Μαντούβαλος.

«Τώρα», πρόσθεσε ο επικεφαλής του συνδυασμού Πειραιάς πόλη Θρύλος, «προέχει η επισφράγιση της ανοδικής πορείας της παράταξης εντός των κόλπων της οποίας γεννηθήκαμε και εκτραφήκαμε. Γι΄ αυτό με ευθύτητα και ανιδιοτέλεια δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε ανεπιφύλακτα τις επιλογές της ΝΔ κατά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών».

«Εγώ και οι συνεργάτες μου συμπαρατασσόμεθα στο πλευρό του Βασίλη Μιχαλολιάκου για τον Πειραιά και του Βασίλη Κικίλια για την Περιφέρεια Αττικής και καλούμε όσους μας ψήφισαν να πράξουν το ίδιο» κατέληξε ο Πέτρος Μαντούβαλος.

Η ανακοίνωση του πρώην βουλευτή της ΝΔ προκάλεσε ικανοποίηση στη Ρηγίλλης, ενώ εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ανοίγει ο δρόμος της επιστροφής του κ. Μαντούβαλου στη ΝΔ. Ο Π.Μαντούβαλος «έκανε την υπέρβασή του και απέδειξε ότι διαθέτει παραταξιακή συνείδηση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.

Από την πλευρά του Γιάννη Μίχα, πάντως, εκτιμούν ότι έχουν τη στήριξη στελεχών του συνδυασμού του κ. Μαντούβαλου. Ο κ. Μίχας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, στη 1 το μεσημέρι.
  • Αλλαγή δεδομένων
Σημειώνεται ότι μόλις ένα 24ωρο νωρίτερα, ο κ. Μαντούβαλος είχε αποφύγει να ταχθεί υπέρ κάποιου εκ των μονομάχων του β’ γύρου, ή να προτρέψεις τους ψηφοφόρους να πράξουν προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.

«Από τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με ένα ανεξάρτητο και δυνατό συνδυασμό -το έδειξε πόσο δυνατός και πόσο ανεξάρτητος είναι- περνάμε ένα μήνυμα ότι ο κόσμος δεν είναι αγέλη. Άρα λοιπόν ο κόσμος δεν κατευθύνεται. Και καμία τέτοια πρόθεση δεν έχουμε» είχε δηλώσει ο κ. Μαντούβαλος.

Το πρωί της Τετάρτης, ο ίδιος δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5: «Το 19% που πήραμε, πράγματι είναι απόλυτα ρυθμιστικό, όμως δεν πιστεύω ότι ο κόσμος είναι αγέλη, κι αυτή ήταν η ανεξάρτητη προσπάθεια που κάναμε, να δείξουμε ότι νέοι άνθρωποι, διαφορετικοί άνθρωποι, Πειραιώτες με διαφορετικό λόγο και παρέμβαση στα πράγματα, μπορούν να έχουν μια πορεία καλή για την πόλη, και να αλλάξουν την πόλη».

«Χθες, όπως ξέρετε, τους κάλεσα όλους, τον συνδυασμό όλον, να μιλήσουμε, να συζητήσουμε και να ακούσω την γνώμη τους... Υπήρξαν πολλές απόψεις, υπήρξαν διαφορετικές απόψεις, κι αυτό ήθελα να κάνω χθες, ήταν μια προσπάθεια να τους ακούσω, τους άκουσα όλους, δεν τοποθετήθηκα» πρόσθεσε.

Στην ερώτηση αν θα βαρύνει στην απόφασή του η ψυχρότητα των σχέσεων του με τον κ. Μιχαλολιάκο είπε: «Όχι, γενικά σκέφτομαι καθαρά, αλλά (η σχέση με τον κ. Μιχαλολιάκο) είναι ψυχρή». [Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Διαβάστε επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου